Fejl på Slaegtogdata.dk

Startet af Erik Jensen, 06 Jan 2013 - 12:14

Forrige emne - Næste emne

Erik Jensen

Til hvem dette måtte vedrøre.
Som I sikkert har erfaret, fik jeg en fejl i går, da jeg ville indsende et emne til tydning.
Da jeg klikkede på Send, fik jeg beskeden, at det kunne ikke lade sig gøre, men jeg kunne da pøve at opdatere min skærm. Det gjorde sig så 3 gange uden at der skete ændringer på min skærm. Men mit emne var åbenbart sendt alligevel, for der lå 3 ens emner til tydning.
Er der nogen, der tager hånd om dette sende-problem?
Hilsen Erik

Arne Feldborg

Tålmodighed er en dyd. Desværre kan jeg ikke hvad der sker på jeres skærme. ;-))

Nu har jeg i løbet af en søndag formiddag set mindst 4 enslydende indlæg om det emne, uden at kunne se hvordan problemet udmøntede sig. Først nu begynder der komme lidt om det. Umiddelbart ligner det en overbelastning af serveren. Men der kan jo også være andre grunde.

Jeg vil prøve at se om jeg kan finde ud af noget.


mvh. Arne Feldborg
Webmaster-assist Dis-Danmark
http://www.slaegtogdata.dk/

Arne Feldborg

Jeg tror der er tale om at svartiden ind imellem er for lang, og serveren derfor timer-out, men alligevel holder forbindelsen åben. Derfor får i heller ingen fejlmelding i browseren.

Jeg har ikke umiddelbart nogen forklaring, udover at der kan være tale om en generel overbelastning. Fejlloggen tyder dog lidt på at der måske kan være et hukommelsesproblem også.
mvh. Arne Feldborg
Webmaster-assist Dis-Danmark
http://www.slaegtogdata.dk/

Erik Jensen

Hej Arne.
Tak for svaret.
Jeg har undertiden oplevet lange svartider, når jeg har sendt et indlæg, dog aldrig før oplevet at få nævnte besked.
Såfremt jeg oplever det igen, tager jeg gerne et skærmprint og sender det til dig, hvis du kan bruge det til noget?
Hilsen Erik

Arne Feldborg

Hvis det er som Jesper beskriver i et anden tråd, så er det en fejlmelding der kommer fra din egen browser, ikke een der kommer herfra.

Der kommer tilsyneladende ingen fejlmelding herfra, bare en lang pause. Og når så browseren bliver træt af at vente, så foreslår den dig at opdatere siden. Hvilket så kan betyde, at indlæget sendes igen.
mvh. Arne Feldborg
Webmaster-assist Dis-Danmark
http://www.slaegtogdata.dk/

Jesper Skov

#5
Nej.

Fejlen, jeg fik (ifl. kildekoden til dette forum), er "En fejl er opstået! Prøv venligst igen. Hvis du får samme fejl igen, bedes ud rapportere denne fejl til en administrator."

Altså en uspecificeret fejl. De to indlæg, jeg skrev, som var påvirket af fejlen, blev sendt i nat omkring kl. 2 - Eriks omkring kl. 4-5.

Fejlen skyldes ikke time-out, men at serveren ikke behandlede anmodningen, om at vende tilbage til beskedoversigten efter indlægget var sendt, korrekt.

Fejlen må (efter min overbevisning) skyldes noget, som serveren foretog sig i nattetimerne.
Jeg tvivler på, at fejlen sker ofte.


Med venlig hilsen

Jesper Skov

Erik Jensen

Jeg vil give Jesper ret, for som jeg husker fejlen - også i nat - fremkom den på jeres hjemmeside og ikke via min browser.
Hilsen Erik.

Arne Feldborg

Tak for oplysningerne. Det vil jeg lige prøve at grave lidt i.

Udfra de hidtidige oplysninger bla. bemærkningerne: "Det var en generel fejl. Ingen fejlkode." og "Da jeg klikkede på Send, fik jeg beskeden, at det kunne ikke lade sig gøre, men jeg kunne da pøve at opdatere min skærm"

måtte jeg tro at det var en besked der kom fra browseren. Det er mange bwoseres normale måde at reagere på i den situation. Det er først nu jeg bliver klar over, at det ikke er tilfældet, og at alle de nævnte tilfælde var i nattens løb.
mvh. Arne Feldborg
Webmaster-assist Dis-Danmark
http://www.slaegtogdata.dk/

Arne Feldborg

Udfra de seneste oplysninger har jeg nu fundet både Jesper og Erik i fejlloggen og det paser meget godt med de angivne tidspunkter. Det ser ud til at være en fejl der skyldes for lang svartid fra databasen.

Denne fejl ser ud til at have optrådt nogle gange fra kl 22:57 i aftes og frem til kl. 07:55 her til morgen. Det skal vi nok have set nærmere på.


mvh. Arne Feldborg
Webmaster-assist Dis-Danmark
http://www.slaegtogdata.dk/

Erik Jensen

Fint nok Arne, nu har du noget at arbejde videre med. Håber du finder fejlen - eller hvad det nu er  ;)
Hilsen Erik