Mine indstillinger Ny bruger
Glemt adgangskode?
Kodeord
Sektioner
Handlinger tilknyttet webside
Forside / Aalborg

Velkommen til DIS-Aalborg, - et mødested for nordjyske slægtsforskere

Foredrag

Bestyrelses møde

 

Bestyrelsen holdt årets første møde den 19. januar med en fyldig dagsorden, af hovedpunkter herfra kan nævnes:


Forårets tre spændende foredrag den 15.02., 02.03. og 20.04. - planlægningen tilendebragt.

Vi deltager deltage på udstillingen Forår 2016 i Aalborghallen den 8.-10. april.

Facebook for slægtsforskere, bedsteforældre og andet godtfolk afholdes på Stadsarkivet den 27. april kl. 13.00 -15.30. Gerda Jensen og Kurt Christensen fra den succesfulde Facebook gruppen ”Slægter fra Vendsyssel” fortæller og hjælper.

Et medlemsønske om samkørsel søges gennemført via denne hjemmeside. Vore mange medlemmer rundt i hele regionen får nu mulighed for at ønske og tilbyde samkørsel til alle arrangementer som fremgår af kalenderen, - altså både foredrag og workshops.

Generelt udsendes der via mail Nyhedsbrev forud for vore foredrag og aktiviteter, herudover opfordres medlemmerne til at holde sig orienteret om foreningens øvrige aktiviteter og nyheder via denne hjemmeside.

Karl Erik Hansen

Slægt & Data / DIS Aalborg på Forår’16

 

Vi har lejet en beskeden stand, G 395, som gerne skal bemandes med entusiastiske medlemmer, der vil fortælle om, hvordan de dyrker slægtsforskning og hvilke glæder, de oplever herved. Der er behov for at bemande standen alle tre dage fra kl. 10.00 til 17.00. Vi forestiller os to vagthold á 2-3 personer hver dag, første hold fra kl. 10.00 – 13.30 og det andet hold fra kl. 13.30 til 17.00.

Da bestyrelsen vil få mere end svært ved at dække alle vagter, opfordrer vi interesserede medlemmer til at melde sig til at tage del i vagterne. Det kan ske ved at henvende sig til næstformanden, Birthe Hansen, på birtheh@gvdnet.dk. Der vil naturligvis være fribilletter til messen til alle interesserede og deres ledsager.

Bestyrelsen holder et planlægningsmøde i Buen på Stadsarkivet den 18. februar kl. 14.00, hvor alle der tager del i vagterne inviteres til at deltage.

Anders Mehlsen

Vi har fokus på
  • Foredrag om slægtsforskning
  • IT og slægtsforskning
  • Workshops og studiekredse
  • Vore samarbejdspartnere
  • DIS Danmarks initiativer
  • Socialt samvær
  • Medlemmernes ønsker

 

DIS Aalborg samarbejder med Historie Aalborg, Slægtshistorisk Forening for Aalborg Egnen, Folkeuniversitetet i Aalborg, DIS Vestagder i Norge og DIS Danmark om at skabe et godt slægtsforsker miljø i Nordjylland.

Kontakt

Der findes kun gode spørgsmål, forslag og ideer så kontakt  os på disaalborg@gmail.com - og du får naturligvis et svar!

Nyhedsbrev

 

Kan hentes HER

Folketællingen 1940

Er på ARKIVALIERONLINE med sognelister.

 

Vejledningen findes HER

Søgning af krigsfanger

 

Fra 1914 lister over fanger fra de krigsførende lande. Nu er det muligt at søge efter personer i arkivets fem millioner kartotekskort, som indeholder oplysninger om to millioner fanger, skriver Internationale Røde Kors på hjemmesien: http://grandeguerre.icrc.org.

Benyt også hjemmesiden Den store krig 1914-1918, hvis du er interesseret i første verdenskrig.

Fra DIS-Danmarks nyhedsbrev.

Nyheder fra hele landet
Flere sønderjyske arkivaler indscannet Et stort antal sønderjyske arkivalier fra lokaladministrationen fra perioden 1500 - ca. 1920 er scannet fra film, og første del bliver nu tilgængelig på Arkivalieronline.
Amtssøgemidler på Arkivalieronline 100.000 billedfiler fra Thisted Amts og fra Aalborg Stiftamts arkiver.
Læs mere...
 
Samkørsel

Digitalisering

 

 

 

Kraks Vejvisere for København for perioden 1770-1969 er blevet digitaliseret og kan ses HER

Arkivalieronline

 

Rigsarkivet har lagt 100.000 billedfiler ud fra Thisted Amt og Aalborg Stiftamt. Det drejer sig om journaler, registre m.m., som benyttes til at finde konkrete sager som skilsmisse, faderskab og adoption. Derudover vil de være indgang til andre områder, som amterne og amtmændene tog sig af.
Du finder materialet under Øvrige samlinger. Har du ikke aner i det nordlige Jylland, så kast alligevel et blik på Øvrige samlinger, for der ligger efterhånden mange arkivalier.
Se også: DIS-Arkivalielister nye pr. 25 Jan 2016.

Fra DIS-Danmarks nyhedsbrev.

Kommende arrangementer
DIS-Aalborg - Otto Bendixen cand.scient. holder foredraget - Fra land til by Læs mere...
DIS-Aalborg - Ole Færch akademiingeniør, HD og forfatter, holder foredrag om emnet - Herreds og byfogeder samt skrivere og deres slægter. Læs mere...
DIS-Aalborg - Martin Bork Invitation fra - Slægthistorisk Forening for Aalborg-egnen - til at deltage i historiker, ph.d Martin Borks foredrag "Derfor havde Jens og Else ingen venner i landsbyen". Læs mere...
Slægt & Data / Dis Aalborg på Forår`16 Slægt og Data findes på stand G 395, fredag, lørdag og søndag i Aalborg Kongres og Kulturcenter. Starter 8 april kl.12.00, Læs mere...
Læs mere...