Mine indstillinger Ny bruger
Glemt adgangskode?
Kodeord
Sektioner
Handlinger tilknyttet webside
Forside / Aalborg

Velkommen til et mødested for nordjyske slægtsforskere

Træ 01 460.jpg
Er der også kommet nye blade (aner) på dit træ?
Foredrag referat


Indgangen til det spændende foredrag med Ulrik Alster Klug


Referat og uddelingskopi kan

ses
HER

og billederne HER
Årbøgerne fra Himmerland og Kjær Herred er nu på nettet

Historisk Samfund for Himmerland og Kjær Herred har fået deres årbøger digitaliseret og ser gerne, at de anvendes, og vil opfordre alle interesserede, til at kigge ind på deres hjemmeside og gøre brug af årbøger.

Bøgerne findes HER

Forår16
Læg slægten på alle dine platforme

Jørn Bolander har fremstillet en beskrivelse af, hvordan Families app fungerer sammen med Legacy Family Tree, den førende Windows-baserede slægtsforskning software fra Millennia Corporation. Legacy filer kan nemt overføres fra en pc til din iPhone, iPod Touch, iPad eller Android-enhed, så de kan ses og redigeres uanset hvor du er.
Beskrivelsen kan hentes HER.

Vi har fokus på
  • Foredrag om slægtsforskning
  • IT og slægtsforskning
  • Workshops og studiekredse
  • Vore samarbejdspartnere
  • DIS Danmarks initiativer
  • Socialt samvær
  • Medlemmernes ønsker

 

DIS Aalborg samarbejder med HistorieAalborg, Slægtshistorisk Forening for Aalborg Egnen, Folkeuniversitetet i Aalborg, DIS Vestagder i Norge og DIS Danmark om at skabe et godt slægtsforsker miljø i Nordjylland.

Kontakt

Der findes kun gode spørgsmål, forslag og ideer så kontakt  os på disaalborg@gmail.com - og du får naturligvis et svar!

Efterlysning

Kikkert 01.jpg

Grethe Elten Mortensen

 

efterlyser Flemming Vestmark Jensen hjemmeside, læs mere HER

Anmeldelse

 

 

Se Ann-Elisabeth Lose anmeldelse af Slægt og Data Nr. 1 HER

MedlemsfordelMedlemmer af Slægt og Data, Aalborg, får ved fremstilling af alle slags slægtstavler i alle størrelser, samt fotobøger rabat, se mere
HER

Nyheder fra hele landet
Genress, Genealogiske ressurser, Norge Genress er lanceret i ny og mere brugervenlig version. DIS-Norge, Slekt og Datas Genealogiske Ressurser (Genress) er den mest omfattende samling af links til slægtshistoriske kilder i Norge.
Folketælling 1940 fra København Det er nu muligt at se folketællingen 1940 for København på Arkivalieonline.
Flere navneregistre og andre søgemidler Du kan finde dem alle på Arkivalieronline under temaet Hjælpemidler og i øvrigt, hvor det er relevant, f.eks. i forbindelse med kirkebøger og skiftesager.
Læs mere...
 
Samkørsel

Afslutning foråretReferatet fra det sidste møde i Lagacy gruppen, her i foråret, skrevet af Ann-Elisabeth Lose kan ses HER

Nyt hæfte

 

 

DIS-Danmark - Slægt og Data har udsendt et nyt velkomst hæfte.

Hæftet indeholder en god oversigt af hjemmesidens indholde.

Kan hentes HER

Arkivalieronline

 

Rigsarkivet har lagt 100.000 billedfiler ud fra Thisted Amt og Aalborg Stiftamt. Det drejer sig om journaler, registre m.m., som benyttes til at finde konkrete sager som skilsmisse, faderskab og adoption. Derudover vil de være indgang til andre områder, som amterne og amtmændene tog sig af.
Du finder materialet under Øvrige samlinger. Har du ikke aner i det nordlige Jylland, så kast alligevel et blik på Øvrige samlinger, for der ligger efterhånden mange arkivalier.
Se også: DIS-Arkivalielister

Kommende arrangementer
DIS-Aalborg - Erik Kann. Kommunikationskonsulent Rigshospitalet-Glostrup, genealog, forfatter og foredragsholder. Holder sit foredrag - Medens vi venter på full house eller Internettet alene i Verden.
DIS-Aalborg - Asbjørn Romvig Thomsen ph.d., arkivar, seniorforsker, foredragsholder. Har kaldt sit foredrag - Fadderne - for barnets eller forælderens skyld?
Læs mere...