Mine indstillinger Ny bruger
Glemt adgangskode?
Kodeord
Sektioner
Handlinger tilknyttet webside
Forside / Aalborg

Velkommen til et mødested for nordjyske slægtsforskere

Hasseris Kirke, Aalborg

Temadag

Ombygning på HistorieAalborg


I efteråret gennemgår førstesalen i Arkivstræde en grundig modernisering. Den gamle skolestue et flyttet til Aalborg Historiske Museum, og dette giver sammen med fjernelse af en mur samt diverse omrokeringer mulighed for etablering af attraktive møde-/undervisningslokaler kombineret med Aalborg Bibliotekernes Lokalsamlings store bogsamling. I velkomstområdet i stueetagen vil der også ske ændringer til det bedre, bl.a. etableres der et "kaffekøkken", så vi fremover selv kan brygge vores kaffe. Alt dette sker hen over efteråret og skal være færdig inden nytår. Alle aktiviteter fortsætter ufortrødent under ombygningen, så engang imellem skal vi sikkert stuve os lidt sammen.

COWI luftfotos


Cowi.png

Historie

Birthe Hansen har været i arkiverne og her fundet materiale til "En lille historie, om min kære tiptipoldefars glade dag".

Historien findes 

HER under Lidt af hvert - Medlemmernes indlæg

Asbjørn Romvig Thomsen


Den 26 oktober 2016 holder Asbjørn Romvig Thomsen foredraget 
"Fadderne - for barnets eller forældrenes skyld?" i vores forening.

I den forbindelse, kunne det måske være interessant, at læse anmeldelsen af Asbjørn Romvig Thomsens bog "Sociale relationer i en brydningstid", bragt i Nordjyske den 25.5.2016. kan læses HER.


Vi har fokus på
  • Foredrag om slægtsforskning
  • IT og slægtsforskning
  • Workshops og studiekredse
  • Vore samarbejdspartnere
  • DIS Danmarks initiativer
  • Socialt samvær
  • Medlemmernes ønsker

 

Slægt og Data/DIS Aalborg samarbejder med HistorieAalborg, Slægtshistorisk Forening for Aalborg Egnen, Folkeuniversitetet i Aalborg, DIS Vestagder i Norge og DIS Danmark om at skabe et godt slægtsforsker miljø i Nordjylland.

Kontakt

Der findes kun gode spørgsmål, forslag og ideer så kontakt  os på disaalborg@gmail.com - og du får naturligvis et svar!

MedlemsfordelMedlemmer af Slægt og Data, Aalborg, får ved fremstilling af alle slags slægtstavler i alle størrelser, samt fotobøger rabat, se mere
HER

Læg slægten på alle dine platformeJørn Bolanders beskrivelse af, hvordan
Families app fungerer sammen med Legacy Family Tree, samt installeringen, kan hentes HER

 
Samkørsel

Anmeldelse

 

Se Ann-Elisabeth Lose's anmeldelse af Slægt og Data nr. 2 HER

Arkivalieronline

 

Rigsarkivet har lagt 100.000 billedfiler ud fra Thisted Amt og Aalborg Stiftamt. Det drejer sig om journaler, registre m.m., som benyttes til at finde konkrete sager som skilsmisse, faderskab og adoption. Derudover vil de være indgang til andre områder, som amterne og amtmændene tog sig af.
Du finder materialet under Øvrige samlinger. Har du ikke aner i det nordlige Jylland, så kast alligevel et blik på Øvrige samlinger, for der ligger efterhånden mange arkivalier.
Se også: DIS-Arkivalielister