Mine indstillinger Ny bruger
Glemt adgangskode?
Kodeord
Sektioner
Handlinger tilknyttet webside
Forside / Aktuelt / Arrangementer / Vejledning i oprettelse af arrangementer for andre foreninger

Arrangement, opret nyt

Se hvordan du opretter et nyt arrangement.

Indledning

Det er gratis at få sine arrangementer på Danske Slægtsforskeres hjemmeside, men du skal selv lægge dem ind.

Et arrangement vises mange steder på Danske Slægtsforskeres hjemmeside. F.eks. på forsiden via ´listen over de førstkommende arrangementer. Her kan brugeren vælge, hvilken region der skal vises arrangementer fra.

Den anden indgang er via menuen Aktuelt.

Få skriveadgang til siden

For at kunne oprette et arrangement skal du være oprettet som bruger eller medlem på hjemmesiden. Det er gratis at oprette sig som bruger. Derefter skal du skrive til Webmaster og bede om at få tildelt rettigheder til at oprette arrangementer. Dette er nødvendigt, for hvis vi gav tilladelse til at lægge arrangementer ind uden forhåndsgodkendelse, ville vi få en mærkelig blanding af reklamer for alt muligt.

Opret mappe til foreningens arrangementer

Dette er normalt gjort af webmaster.

Første gang du opretter arrangementer, er det praktisk, at du opretter en mappe til din forenings arrangementer. Din mappe skal oprettes under http://www.slaegtogdata.dk/aktuelt/arrangementer/<Region-xxxx>/<Din forenings mappe>
Det gør du ved at klikke på <tilføj indhold> i den grønne bjælke og derefter på <mappe>. I feltet <Titel> skriver du foreningens navn, og i feltet <Beskrivelse> skriver du en kort beskrivelse af foreningen, hvorefter du trykker <Gem>. Nu kommer der et udsnit af Google map på skærmen, formentlig et område af Stillehavet, men det betyder ikke noget. Kortudsnittet bliver automatisk rettet til, når du har oprettet et arrangement. Alle foreningens kommende arrangementer skal du placere i denne mappe, så det vil være smart at bogmærke mappen. Gå op i højre hjørne og klik på pilen bag <Bogmærker og egne sider> og klik på <Bogmærk denne side>. Nu kan du når som helst hurtigt komme tilbage til mappen.

Opret arrangementet

Gå nu til din forenings mappe. Brug eventuelt den oprettede genvej. Klik på <tilføj indhold> og vælg <eventmap>

Nu er du klar til at indtaste eller kopiere oplysningerne om dit arrangement.

Husk, at tingene skal skrives i de rigtige felter, og intet skal nævnes mere end en gang.

<Titel>

Her skal der stå Din forenings navn og evt. en kort angivelse af, hvilken type arrangement der er tale om. Ikke nogen dato for afholdelsen. Eks. "Lær at bruge Daisy"

<Kort beskrivelse>

Her beskriver du kort hvad der skal ske, samt hvilken by det sker i. Eks. "Michael Dupont fortæller om, hvordan du bruger Daisy til at bestille arkivalier til dit næste arkivbesøg.

<Lang beskrivelse>

Her skriver du den egentlige tekst om arrangementet. Hvis du har teksten i dit tekstbehandlingsprogram, kopierer du den bare ind.

<Starttidspunkt> og <Sluttidspunkt>

Udfyldes med de relevante værdier. Sluttidspunkt bevirker endvidere, at arrangementet automatisk forsvinder, når arrangementet er afholdt. Du behøver således ikke at gå ind for at slette afholdte arrangementer, men du kan gøre det, hvis du ønsker det. Start dato og slut dato skal være samme dag.

<Deltagere>

Her kan du skrive, hvem der har adgang til arrangementet. F.eks. "Kun adgang for foreningens medlemmer" eller "Alle er velkomne. Ikke medlemmer betaler 30 kr.", eller hvad der nu er aktuelt.

<Henvisning til anden webside>

Her kan du skrive linket til jeres hjemmeside. Husk at starte med http://www.........

<Kontaktperson>, < Kontaktmailadresse> og <Telefonnummer>

Navn, mailadresse og telefonnummer på den, der kan give yderligere oplysninger om arrangementet, eller den der tager imod tilmeldinger, hvis i ønsker det.

<Sted>

Fjern koordinaterne her og skriv din adresse på samme måde som i Googles kortsøgning, f.eks. 'Havnegade 4, 7000' og tryk på Search. Knappenålen vil derefter hoppe til adressen. Zoom eventuelt ind på kortet (tryk på det lille "+" i venstre side) og flyt knappenålen med musen, hvis indgangen er et andet sted end dér, hvor den selv har placeret sig.

<Marker icon>

Foreninger, der ikke er tilsluttet Danske Slægtsforskere, vælger her farven <Magenta>

På det lille landkort her vil knappenålen altid blive vist som rød - den valgte farve gælder kun på det store Danmarkskort.

<Arrangementets adresse>

Det er desværre nødvendigt at indtaste adressen en gang til. Den, du tastede ved kortet, flytter bare knappenålen på plads.

<Pris for medlemmer> og <Pris for ikke medlemmer>

Udfyldes med de relevante oplysninger eller efterlades urørt.

Pris for deltagelse indtastes kun med beløb, ingen kommaer og ingen 'kr.' bagefter.

<Region>

Dette felt skal udfyldes. Husk det, ellers får du en fejlmeddelelse og skal bl.a. indtaste stedet en gang til for at få nålen på kortet.

<Handicapvenlig adgang>

Sæt et flueben, hvis der er det.

Nu skulle du være næsten færdig.

Afslutning

Gem arrangementet ved at klikke på <Gem> og gennemse derefter, at alt er som du ønsker det. Hvis der er fejl, vælger du fanebladet rediger lige over den grønne bjælke og retter fejlen. Herefter gemmes igen. Når alt er, som du ønsker det, går du op i den grønne redigeringsbjælke igen, klikker på det røde "privat" og vælger <Send til publicering>. Nu er du helt færdig, og arrangementet kommer frem på en liste, som webmaster gennemgår med henblik på at sikre en god og ensartet kvalitet af indholdet på hjemmesiden. Når han har gennemset arrangementet, publicerer han det, og det vil være synligt for alle på internettet.

Kompatibilitetsvisning

Hvis du bliver udsat for, at du ikke kan skrive i det store felt til 'brødteksten' så prøv dette link:

Se video

Webmaster har lavet en lille video, der viser, hvordan man opretter et arrangement - se video.