Mine indstillinger Ny bruger
Glemt adgangskode?
Kodeord
Sektioner
Handlinger tilknyttet webside
Forside / Aktuelt / Arrangementer / Region Midtjylland / Slægts- og egnshistorisk forening Randers / Den store svenske indvandring

Den store svenske indvandring

— Arkiveret under

Om indvandringen til Danmark fra Sverige. Foredrag ved Henning Bender. Slægts- og Egnshistorisk Forening Randers.

Danmark var i 1800-tallet det land, som flest svenskere udvandrede til næst efter USA, og for Danmark udgjorde de den første store indvandringsbølge nogensinde. Mere end 100.000 svenskere slog sig ned i alle dele af Danmark, men blev i samtiden ofte opfattet, som det beskrives i Pelle Erobreren.

I virkeligheden gav denne indvandring af unge, veluddannede personer både landbruget og senere industrien en fremdrift, der blev en af forudsætningerne for landets vækst i en tid, hvor mange unge danskere udvandrede til Amerika. Hertil kom, at størstedelen af de mange svenskere hurtigt blev danske statsborgere – Jönsson blev til Jensen, Pärsson til Pedersen og Månsson til Mogensen – og der er derfor mange, der i vore dage næppe ved, at de har svenske forfædre. Om dette, hvor svenskerne kom fra, og hvor de slog sig ned i Danmark, fortæller Henning Bender og gennemgår kilderne til, hvordan man finder disse indvandrere i såvel de svenske som danske kilder på nettet.

Starttidspunkt:
13/11 2018 19:00
Sluttidspunkt:
13/11 2018 21:30
Arrangementets adresse:
Fritidscentret, Vestergade 15, lokale 8, 8900 Randers
Sted:
Den store svenske indvandring
Om indvandringen til Danmark fra Sverige. Foredrag ved Henning Bender. Slægts- og Egnshistorisk Forening Randers.

13/11 2018 19:00
Kontaktperson:
Ingen tilmelding
Region:
Midtjylland
Handicapvenlig adgang:
Ja