Mine indstillinger Ny bruger
Glemt adgangskode?
Kodeord
Sektioner
Handlinger tilknyttet webside
Forside / Aktuelt / DS-nyt / DIS-Nyt 01.2018

DIS-Nyt 01.2018

DIS-Nyt januar-februar 2018

 

1. Persondataloven

2. Nyt fra Københavns Stadsarkiv

3. Norske gravstene og aviser

4. 1864 medaljerPersondataloven
Den nye persondataforordning træder i kraft den 25. maj 2018. Slægtsforskere har længe spekuleret på, hvad den nye persondataforordning kommer til at betyde for de oplysninger om andre personer, som vi typisk offentliggør. Datatilsynet henviser til en vejledning til slægtsforskere, som findes her: https://www.datatilsynet.dk/borger/slaegtsforskning
Nyt fra Københavns Stadsarkiv
En ny søgefunktion på kbharkiv.dk gør det muligt at søge efter en person i Politiets registerblade og de københavnske begravelsesprotokoller samtidig. Den nye søgning rummer foreløbig tre kilder:
- Politiets registerblade 1890-1923 (stort set færdigtastet)
- Begravelsesprotokoller 1861-1912 (under indtastning)
- Erindringer ca. 1890-2017 (under indtastning/OCR behandling)
Link til den nye søgning her

Kilder om håndværkere i København kan nu søges på nettet. Arkivmaterialet er fra 42 københavnske håndværkerlav tilbage fra 1500-tallet.
Gå direkte til lavsprotokollerne på nettet
Læs mere om hvad du kan finde i lavsprotokollerne


Norske gravminder og aviser
Som i Danmark er det også muligt at søge efter gravminder og aviser i Norge. For aviserne vedkommende er tilgængeligheden lidt lempeligere end i Danmark.
Link til mere end 2,5 millioner norske gravminder
Link til norske aviser1864 medaljer
Takket være alle de mange indtastere er ansøgningerne om erindringsmedaljer for deltagelse i 1864 nu færdigtastet. Man kan søge - og forhåbentlig finde - alle soldater fra 1864, som søgte om at få erindringsmedaljen. Du finder soldaterne ved at bruge "søg i samlingerne" på forsiden af www.sa.dk


Nyhedsredaktøren, nyheder@dis-danmark.dk, modtager meget gerne oplyser om arrangementer, links m.m. som vedrører slægtsforskning.