Mine indstillinger Ny bruger
Glemt adgangskode?
Kodeord
Sektioner
Handlinger tilknyttet webside
Forside / Aktuelt / DS-nyt / DIS-Nyt 05.2018

DIS-Nyt 05.2018

DIS Nyt marts-april-maj 2018

1. Danske Slægtsforskere en realitet

2. Fejlrettelser på Arkivalieronline

3. Nyt på Arkivalieronline

4. Gorm den Gamle holder fest

5. Slægtsforskernes bibliotek

Danske Slægtsforskere en realitet
Så er den fusionerede landsforening, Danske Slægtsforskere, en realitet, som den 5. maj 2018 blev stemt igennem med overvældende majoritet i både det tidligere DIS-Danmark og SSF.

Hvad byder fremtiden på?

Vi vil målrettet sørge for, at nye såvel som mere garvede slægtsforskere får øjnene op for de mange og gode tilbud, som Danske Slægtsforskere har til dem.

Et af de væsentligste midler hertil vil være at få lanceret en ny og mere tidssvarende hjemmeside, som er nemmere og mere intuitiv at finde rundt på.

Og for dig som medlem betyder det, at du som slægtsforsker nu har ét sted, hvor viden om og hjælp til dit arbejde er koncentreret, såvel i foreningens hjemmeside, som i facebookgruppen Slægtsforskning og i Slægtsbiblioteket.

For lokalforeningerne bliver der skabt et lokalforeningsråd, som skal vælge 2 personer ind i bestyrelsen, og rådet får dermed både direkte og indirekte indflydelse på det arbejde, som sker i bestyrelsen.

Det er også vores håb, at medlemmerne vil finde frem til de mange nye lokalforeninger, som eksisterer i deres lokalområde, hvor de kan møde ligesindede og udveksle erfaringer og gensidigt hjælpe hinanden.

Så ja, nu venter hverdagen, hvor alle de praktiske detaljer i forbindelse med fusionen skal bringes ud i livet.

Jeg ser frem til et godt og positivt samarbejde med alle og glæder mig til en konstruktiv dialog.

Kirsten Sanders - Formand - Danske Slægtsforskere
Fejlrettelser på Arkivalieronline
Rigsarkivet har siden efteråret 2017 været i gang med at rette fejl på Arkivalieronline. Det gør vi på baggrund af en fejlliste, som består af de fejl, der i tidens løb er blevet indberettet af brugerne, samt de fejl som er kommet frem ved Rigsarkivets egne fejlsøgninger.

Vi har indtil videre rettet 1213 fejl. Hvilke fejl der er rettet, kan du se i denne oversigt.

Opdager du fejl på Arkivalieronline er her en vejledning i, hvordan du rapporterer fejlen.Nyt på Arkivalieronline
I marts måned er følgende arkivalier blevet tilgængelige på Arkivalieronline:

Arkivalier fra sjællandske og nørrejyske godser.

Oversigt  sjællandske godsarkiver.

Oversigt nørrejyske godsarkiver.

Enkelte arkivalier fra Sø- og Handelsretten, skifteafdelingen. Findes under temaet Find din slægt.

Rigsarkivets frivillige har fotograferet en del tyendeprotokoller og dødsattester. Se oversigt her.Gorm den Gamle holder fest
SÅ ER DER FAMILIETRÆF I JELLING LØRDAG 12. maj 2018.
Er du en af dem, der har en anetavle, der viser, at du er i familie med Gorm den Gamle? Eller er du godt i gang med slægtsforskningen? Så inviterer Kongernes Jelling igen i år til et forrygende familietræf. Temaet er historie og slægtskab, så alle er hjertelig velkomne – også uden anetavle. Læs mere.Slægtsforskernes bibliotek
De meget flittige frivillige medarbejdere på Slægtforskernes Bibliotek fortsætter deres hæsblæsende tempo med at digitalisere bøger. I marts alene kom der 162 nye titler online, bl.a. ganske mange lokalhistoriske bøger fra Sjælland.

For år tilbage udarbejdede Arne Julin et omfattende navneregister til københavnske kirkebøger, der dog ikke er komplette, selv om de omfatter 74.000 personer. Disse registre er tilgængelige forskellige steder og i forskellige formater - og nu også på Slægtsforskernes Bibliotek som søgbare PDF-filer.

Link til Slægtsforskernes Bibliotek.
Link til bibliotekets facebook side.Nyhedsredaktøren, nyheder@dis-danmark.dk, modtager meget gerne oplyser om arrangementer, links m.m. som vedrører slægtsforskning.