Mine indstillinger Ny bruger
Glemt adgangskode?
Kodeord
Sektioner
Handlinger tilknyttet webside
Forside / Aktuelt / DS-nyt / DS-Nyt 02.2019

DS-Nyt 02.2019

Nyhedsbrev januar-februar 2019

 

1. Generalforsamling 2019

2. Flere åbent hus arrangementer

3. Historiske Dage 2019

4. Nyt fra Rigsarkivet

5. Nyt fra Københavns Stadsarkiv
Generalforsamling 2019
Årets ordinære generalforsamling i Danske Slægtsforskere afholdes lørdag den 27. april på Millings hotel i Middelfart.
Dagsorden og anden information vedrørende generalforsamlingen kan læses i næste nummer af Slægtsforskeren.
Mød frem og gør din indflydelse gældende.Flere åbent hus arrangementer
De flittige bestyrelsesmedlemmer i Danske Slægtsforskere vil i foråret fortsætte med en række åbent hus arrangementer. Denne gang vil de finde sted i Viborg, Vejen, Odense og Stenløse fra 18.-21. marts.
Læs mere om arrangementerne og tilmelding her: www.kenddinerodder.dkHistoriske Dage 2019
Programmet for det populære Historiske Dage 2019 foreligger nu. Danske Slægtsforskere deltager naturligvis også. Afholdes 30-31 marts i Øsknehallen, København. Se programmet for Historiske Dage 2019Nyt fra Rigsarkivet
Rigsarkivet indgår samarbejde med Ancestry. Aftalen med den amerikanske virksomhed Ancestry betyder millioner af nye farvebilleder af kirkebøger på Arkivalieronline og giver mulighed for, at kirkebøger fra 1812-1892 kan blive søgbare hos Rigsarkivet. Ancestry vil desuden gerne have lov til at bruge de afskrifter af folketællinger, der ligger i Dansk Demografisk Database (DDD). Det bliver muligt at søge i disse afskrifter hos Ancestry uden betaling. Læs mere om aftalen.


Rigsarkivet afholder mange arrangementer i løbet af foråret 2019. Arrangementerne annonceres fire gange årligt og tilmelding foregår som oftest online. Få overblikket her.


Ny læsesal på vej hos Rigsarkivet København. Rigsarkivets læsesal lægges sammen med Speciallæsesalen på Det Kongelige Bibliotek. Den fælles læsesal forventes færdig i 2020. Umiddelbart vil ombygningen af Speciallæsesalen på Det Kongelige Bibliotek ikke medføre nogle ændringer på Rigsarkivets læsesal i Proviantbygningen i 2019. Se mere her.
Nyt fra Københavns Stadsarkiv
Kilder fra fattiggårde og hospitaler på nettet. Arkivmateriale om syge, gamle og fattige københavnere gennem 250 år kan nu ses i Kildeviseren. De mange mennesker, har det til fælles, at de har opholdt sig på en af de hospitaler, fattiggårde eller stiftelser, som gennem tiden har været drevet af Københavns Kommune. Læs mere her.


Arrangementer - forår 2019. Overblik over forårets arrangementer, omvisninger, foredrag og byvandringer på Københavns Stadsarkiv. De første er for nuværende løbet af stablen, men der er endnu mange tilbage i foråret. Læs om arrangementerne her.