Mine indstillinger Ny bruger
Glemt adgangskode?
Kodeord
Sektioner
Handlinger tilknyttet webside
Forside / Aktuelt / DS-nyt / DS-Nyt 05.2019

DS-Nyt 05.2019

Nyhedsbrev juli-august 2019

 

1. Ny række Åbent Hus arrangementer
2. Nye scanninger fra Rigsarkivet
3. Nu over 5000 bøger online
4. Nyt fra Rigsarkivet
5. Arrangementsprogram fra Københavns Stadsarkiv

 

Ny række Åbent Hus arrangementer
Igen i efteråret inviterer Danske Slægtsforskere sammen med lokalforeninger til en række af de populære Åbent Hus arrangementer, denne gang i oktober i Nykøbing Falster, Helsingør, Århus og Sønderborg. Ved disse arrangementer – der er åbne for alle – kan nye slægtsforskere høre om, hvordan man kommer i gang. Og mere erfarne slægtsforskere kan få inspiration til at bruge nye kilder, som de ellers ikke havde opdaget.
Der bliver lejlighed til at møde foreningens formand Kirsten Sanders, næstformand Per Andersen samt repræsentanter for de lokale foreninger. Tilsvarende arrangementer er afholdt i efteråret 2018 og dette forår, og tiltrak da over 600 deltagere.
Arrangementerne holdes sammen med Slægtshistorisk Forening Guldborgsund, Slægtshistorisk Forening, Århus, og Slægtshistorisk Forening Sønderjylland.
Læs mere om arrangementerne og tilmelding her: www.kenddinerodder.dk


Nye scanninger fra Rigsarkivet
Trods sommerferie fortsætter rigsarkivet med at lægge flere scanninger på AO. Du kan bl.a. fornøje dig med journaler fra Christianshavns arrest, skøde- og panteprotokoller, materiale fra Højesteret og Udenrigsministeriet, regnskaber fra den færøske handel samt flere nye farvescanninger af kontraministerialbøgerne.
Få overblikket her
Over 5000 bøger online
Der har været travlhed hos Slægtsforskernes Bibliotek, og biblioteket har nu passeret 5.000 online titler, som kan tilgås gratis. Med en enkelt fritekstsøgning, kan der søges på tværs af alle bøger. Biblioteket er derfor det største online-bibliotek med bøger inden for slægts-, personal- og lokalhistorie.

Fordelingen på emner for de 5.000 online-titler er som følger:
• Personal- og slægtshistorie: 1.750 titler
• Lokalhistorie og gårdhistorie: 1.500 titler
• Kildeudgaver og hjælpemidler: 800 titler
• Historie, kultur, religion m.v.: 600 titler
• Andet: 350 titler

Bog nummer 5.000 blev i øvrigt bogen ”De kongelige danske Ridderordener og Medailler”, udgivet i 1950. Denne bog indeholder blandt andet en fortegnelse med biografier og fotos af Dannebrogsmænd på daværende tidspunkt – et godt eksempel på, hvordan historie og slægtshistorie går hånd i hånd.
Slægtsforskernes Bibliotek: https://bibliotek.dis-danmark.dk
Nyt fra Rigsarkivet
Danske Slægtsforskere og Rigsarkivet fortsætter samarbejdet med frivillige vejledere på læsesalene, men i København bliver det fremover  om tirsdagen fra kl. 10-14.
Link til øvrige arrangementer hos Rigsarkivet efterår 2019

 

Arrangementsprogram fra Københavns Stadsarkiv
Som sædvanlig afholder Københavns Stadsarkiv en række spændende arrangementer med relation til slægtsforskning og historie/lokalhistorie.