Mine indstillinger Ny bruger
Glemt adgangskode?
Kodeord
Sektioner
Handlinger tilknyttet webside
Forside / Aktuelt / DS-nyt / DS-Nyt 06.2019

DS-Nyt 06.2019

Nyhedsbrev september-oktober 2019

 

1. Ny donation til slægtsforskernes bibliotek

2. Ancestry og danske kirkebøger

3. Danske slægtsforskere får nyt IT-system

4. DS-Træf

5. DNA og slægtsforskning

6. Kommende generalforsamling 2020Ny donation til slægtsforskernes bibliotek
Slægtsgårdsarkivet på Gammel Estrup er doneret til Slægtsforskernes bibliotek i Albertslund. Arkivet er allerede afhentet og kørt til bilioteket. Det drejer sig om 60 flyttekasser med bøger, hvor det meste var lokalhistorisk litteratur, men også nogle slægtsbøger, opslagsværker, samling af bladet "Slægtsgården" m.v. Ca. 1100 bøger, der vil fylde skønsmæssigt 25 hyldemeter.
Fondsbevilling: I forbindelse med fondsansøgninger til projektet om digitalisering af al lokalhistorisk litteratur frem til 1989 har vi fået et tilsagn på kr. 75.000 fra Aage og Johanne Louis-Hansens Fond. Beløbet bliver først udbetalt, når projektet er gennemført. Det er første egentlige bidrag til det store, ambitiøse projekt, men viser at det kan lade sig gøre at rejse fondsmidler. Der er et stykke vej endnu inden vi har finansiering af projektets samlede budget på 875.000 kr., men arbejdet med at rejse kapital fortsætter.


Ancestry og danske kirkebøger
Dr er nu mulighed for at søge gratis i en del af de kirkebøger, som Ancestry har indekseret.
Søgning omfatter p.t. alle kirkebogsdata fra 1892-1918, men bliver løbende udvidet til at omfatte alle kirkebogsdata fra 1812-1918.
Søgningen er gratis, men kræver, at du opretter dig som bruger. Du kan finde de danske kirkebøger via den svenske version af Ancestry (www.ancestry.se). Klik på “Sök” og vælg herefter “Sök igenom alla dokument”. På kortet, du nu får frem, klikker du på Danmark og vælger “Danmark, kyrkböcker 1812-1918”. Vær dog opmærksom på, at indekseringen ikke er afsluttet, så du vil måske ikke finde alt, hvad du kunne forvente.  
De tilsvarende data bliver også tilgængelige på ddd.dda.dk en gang i løbet af 2020, i første omgang dog uden direkte link til den berørte kirkebogsside.Danske slægtsforskere får nyt IT-system
Foreningen arbejder i øjeblikket med at færdiggøre den nye hjemmeside, så den kan blive klar til at gå i luften 1. januar 2020. Siden vil få fokus på vores medlemmer, med hjælp til såvel nye slægtsforskere som de mere habile. Vi glæder os til at præsentere den for jer.
Et nyt medlemssystem er allerede på plads (se nyhedsbrev DS-Nyt 05.2019-ekstra). Medlemssystemet kan tilgås på adressen https://slaegt.membersite.dkDS-Træf
Denne funktionalitet har igennem længere tid ikke virket. Slekt og Data Norge og DIS Sverige har udarbejdet en ny version af DISTreff, som ikke indeholder de danske data. Vi afventer, hvad der sker med projektet og vil naturligvis give besked, når og hvis DS-Træf kommer til at virke igen.
Gedcomp
Denne funktionalitet har igennem knap et år ikke virket. Vi vil give besked, når og hvis Gedcomp kommer til at virke igen.DNA og slægtsforskning
Ønsker du at supplere din slægtsforskning med en DNA test, så er tiden op mod jul og eventuelt omkring Black Friday den 29/11 en periode med gode tilbud. Læs mere om eventuelle tilbud på de 4 største testfirmaers (FamilyTreeDNA, MyHeritage, AncestryDNA og 23andMe) hjemmesider. Google de forskellige adresser.
Hvad en DNA test kan bidrage med er udførligt forklaret i et tidligere nummer af Slægtsforskeren. Se også www.dsgg.dk.Kommende generalforsamling 2020
Husk allerede nu at notere datoen for den kommende generalforsamling. Det bliver den 25. april 2020 i Kolding.