Mine indstillinger Ny bruger
Glemt adgangskode?
Kodeord
Sektioner
Handlinger tilknyttet webside
Forside / Aktuelt / Nyheder / Dansk Vestindien - Kilder til historien

Dansk Vestindien - Kilder til historien

I dag åbner Rigsarkivet for adgangen til alle Rigsarkivets digitaliserede kilder fra da Danmark var kolonimagt på De Vestindiske Øer. Over 1 km kildemateriale fra kolonitiden bliver tilgængelige for alle

Dansk Vestindien - Kilder til historien

Protokol over ankommende rejsende i 1805, St. Thomas Byfoged, St. Thomas Politikontor

01.03.17

Rigsarkivets projekt har i over tre år arbejdet på at digitalisere en enorm mængde historiske kilder fra den danske kolonitid. Digitaliseringsprojektet startede i 2013 i anledning af, at det i 2017 er 100 år siden, at Danmark solgte de tre vestindiske øer til USA. Rigsarkivet har scannet historiske kilder svarende til 1.200 hyldemeter – i alt over 5 millioner digitale billeder af dokumenter, hvoraf flere er optaget på UNESCOs liste over skriftlig verdenskulturarv.

Rigsarkivets projekt sigter mod den bredere befolkning. Både ved at historien bliver formidlet via artikler og digitale tidslinjer, samt ved at forsøge at gøre de håndskrevne dokumenter lettere at læse og søgbare. Over 150 frivillige fra blandt andet Danmark og det tidligere Dansk Vestindien (nu U.S. Virgin Islands) har brugt tusindvis af timer på at indtaste dokumenter elektronisk, så flest muligt kan finde og læse dem. Samtidig arbejder de frivillige på at ’tagge’ de dokumenter, der kan bruges til slægtsforskning, så man kan søge på blandt andet personnavne og stednavne.

De frivilliges arbejde fortsætter hele 2017, og når projektet er slut ved udgangen af 2017, forventes det, at de vil have indtastet mindst 30.000 sider.

Gå på opdagelse i de originale kilder her i den nye digitale søgefunktion.

Andre link vedrørende Dansk Vestindien:

Link til Arkivalieronline's arkivalier vedrørende Dansk Vestindien inkl. Guldkysten (Ghana)

Link til Det Kongelige Biblioteks samling vedrørende Dansk Vestindien