Mine indstillinger Ny bruger
Glemt adgangskode?
Kodeord
Sektioner
Handlinger tilknyttet webside
Forside / Aktuelt / Nyheder / En ny version af søgefunktionen "Søg i samlingerne"

En ny version af søgefunktionen "Søg i samlingerne"

Rigsarkivet har lanceret en forbedret udgave af søgemaskinen "Søg i samlingerne". Med "Søg i samlingerne" kan du søge i alle data på tværs i en række af Rigsarkivets systemer.

06.04.17

I "Søg i samlingerne" kan du søge i alle data på tværs af Daisy, Arkivalieronline og Rigsarkivets Indtastningsportal:

  • Daisy indeholder oplysninger om Rigsarkivets samlinger af arkivalier fra 1100-tallet og frem til i dag, skabt af statslige og private arkivskabere (myndigheder, firmaer, personer mv.). Her kan du søge efter arkivalier og finde oplysninger om hvem, der har skabt dem, hvilke arkivalier, de har skabt, og hvad de overordnet indeholder. Hvis arkivalierne ikke er tilgængelige online via Arkivalieronline, kan du bestille dem til brug på en af vores læsesale.
  • Arkivalieronline indeholder scannede kopier af arkivalier, som er tilgængelige for læsning på internettet. De scannede arkivalier omfatter blandt andet kirkebøger, folketællinger, lægdsruller, skifteprotokoller og meget mere.
  • Rigsarkivets Indtastningsportal indeholder indtastninger af indholdet af bl.a. ansøgninger om erindringsmedaljer, Sønderjyske arkivalier og Vestindiske arkivalier. Indtastningerne bliver løbende foretaget af frivillige. Indtil videre er det dog kun en meget lille del af Rigsarkivets arkivalier, som er indtastet fuldt ud.

    Link til søg i samlingerne