Mine indstillinger Ny bruger
Glemt adgangskode?
Kodeord
Sektioner
Handlinger tilknyttet webside
Forside / Aktuelt / Nyheder / Første nyscanninger af kontraministerialbøger på Arkivalieronline

Første nyscanninger af kontraministerialbøger på Arkivalieronline

Rigsarkivet publicerer de første af de mange nye farvebilleder af kirkebøger, som vi har modtaget fra den amerikanske virksomhed Ancestry.

Første nyscanninger af kontraministerialbøger på Arkivalieronline

Eksempel på de nye scanninger

12.03.19
Du kan nu se de første nyscanninger af kontraministerialbøger fra perioden 1814-1892 på Arkivalieronline. De nye billeder er i farver og med en markant forbedret kvalitet til fordel for brugeroplevelsen.

Nyscanningerne af kontraministerialbøgerne publiceres i vilkårlig rækkefølge. I denne omgang er det især materiale fra de nordjyske og østdanske amter, som lægges ud. De nyscannede protokoller lægges ”parallelt” med de nuværende. De gamle scanninger slettes ikke, og gemte links vil derfor stadig virke.

Billederne kommer fra den amerikanske virksomhed Ancestry og er del af en større udvekslingsaftale mellem Ancestry og Rigsarkivet. Publiceringen sker i etaper i løbet af 2019.

Betingelserne for download af scanningerne fra Ancestry.

Det er tilladt at foretage download af enkelte billeder til personlig brug til privat eller professionel forskning via ”download-knappen” i billedviseren. Ønsker du at foretage download af billeder i større omfang fra Arkivalieronline, skal du altid kontakte Rigsarkivet, før du begynder at hente billeder.

Billeder doneret af Ancestry.

Ancestry har doneret farvebillederne af kirkebøgerne (indtil 1892). Billederne må ikke downloades af andre firmaer, der har salg af ydelser målrettet slægtsforskere som forretningsområde.

Det er tilladt at downloade et eller flere af farvebillederne til personlig brug til privat eller professionel forskning.
Det kræver derimod skriftlig tilladelse fra Ancestry, hvis du ønsker at downloade mere end blot nogle få billeder.