Mine indstillinger Ny bruger
Glemt adgangskode?
Kodeord
Sektioner
Handlinger tilknyttet webside
Forside / Aktuelt / Nyheder / Kirkebøgerne bliver søgbare

Kirkebøgerne bliver søgbare

Aftalen mellem firmaet Ancestry og Rigsarkivet om at dele indtastninger til Dansk Demografisk Database i bytte for Ancestrys afskrift af kirkebøgerne for perioden ca. 1812-1915 er faldet på plads.

25.05.19

Med aftalen i hus kan man sige, at værdien af det arbejde, der er gjort i Dansk Demografisk Database, nu er blevet fordoblet: Før havde vi i store træk ”kun” afskrifter af folketællingerne – nu får vi både afskrifter af kirkebøger og folketællinger.

Hvornår kommer kirkebogsafskrifterne på nettet?
Ancestry er fortsat i gang med at afskrive kirkebøgerne. De regner med at blive færdige til efteråret, hvorefter Rigsarkivet vil modtage en kopi, som vil blive lagt online henover efteråret.

Hvor mange folketællingsdata får Ancestry fra Dansk Demografisk Database?
Ifølge aftalen skulle Ancestry have haft 60 % af de folketællingsdata, der er i DDD, som en del af udvekslingen. Det er endnu ikke lykkedes at nå op på tilstrækkeligt mange samtykker til, at vi kan udlevere de 60 %, men Ancestry har altså valgt at acceptere og dele deres kirkebogsafskrifter med os alligevel.
Det indgår i aftalen, at Ancestry fremover vil modtage de afskrifter af folketællinger, som løbende modtages og lægges op i Dansk Demografisk Database.