Mine indstillinger Ny bruger
Glemt adgangskode?
Kodeord
Sektioner
Handlinger tilknyttet webside
Forside / Aktuelt / Nyheder / Københavns fattig- og forsørgelsesvæsen 1799-1940 på nettet

Københavns fattig- og forsørgelsesvæsen 1799-1940 på nettet

En stor del af arkivmaterialet fra Københavns Kommunes fattig- og forsørgelsesvæsen kan nu ses online i Kildeviseren. I protokollerne møder vi et stort udsnit af byens befolkning.

Københavns fattig- og forsørgelsesvæsen 1799-1940 på nettet

Ukendt fotograf. En familie har ikke kunne betale sin husleje og er sat ud af deres lejlighed. Deres ejendele står på gaden.

13.06.17

En stor del af arkivmaterialet fra Københavns Kommunes fattig- og forsørgelsesvæsen kan nu ses online i Kildeviseren. I protokollerne møder vi et bredt udsnit af byens befolkning.

Læs mere om fattig- og forsørgelsesvæsnets arkiv på nettet her

Gå direkte til protokollerne her

Det er en lang og spændende periode af Københavns historie som fattig- og forsørgelsesvæsnets arkiv dækker. Både byen, synet på fattigdom, ansvaret for fattigdom, og samfundets forpligtelser i forhold til fattigdom gennemgår voldsomme forandringer.

Med den lette digitale adgang til arkivmateriale får studerende, slægtsforskere og historieinteresserede et helt nyt udgangspunkt for at undersøge denne spændende udvikling.

Ialt 568 protokoller fra fattig- og forsørgelsesvæsnet er kommet på nettet.

Sådan bruger du protokollerne:
Brug af det online arkivmateriale fra fattig-og forsørgelsesvæsnet svarer til, hvordan du ville kunne bruge protokollerne på læsesalen. Det betyder at indholdet i de håndskrevne protokoller ikke er søgbart, men at du skal bladre dig frem gennem siderne, som i en bog. Brug de tilhørende navneregistre til at finde den person, du leder efter.

Vi anbefaler at du starter med vejledningen til fattig- og forsørgelsesvæsnets arkiv.

Gå til vejledningen