Mine indstillinger Ny bruger
Glemt adgangskode?
Kodeord
Sektioner
Handlinger tilknyttet webside
Forside / Aktuelt / Nyheder / Ny læsesal på vej i København

Ny læsesal på vej i København

Nu skal det ske. Rigsarkivets læsesal lægges sammen med Speciallæsesalen på Det Kongelige Bibliotek. Den fælles læsesal forventes færdig i 2020.

Ny læsesal på vej i København

Rigsarkivets læsesal. (foto: brugkulturen.kulturklik.dk)

09.01.19

Rigsarkivet skal i løbet af de kommende år fraflytte de gamle bygninger på Slotsholmen, og Rigsarkivets læsesal i København lægges derfor sammen med Speciallæsesalen på Det Kongelige Bibliotek (Den Sorte Diamant, Søren Kirkegaards Plads 1), der i den forbindelser står overfor en ombygning.

Bedst mulige brugerfaciliteter
Arkitektfirmaet ARKITEMA Architects og innovationsvirksomheden INNOBA skal styre Rigsarkivet og Det Kongelige Bibliotek sikkert gennem processen, hvor Rigsarkivets og Det Kongelig Biblioteks ledere, medarbejdere og brugere bl.a. inddrages via interviews og workshops. Målet er at skabe en læsesal med de bedst mulige brugerfaciliteter, der samtidig imødekommer bygningens æstetik og tager hensyn til de sikringsmæssige rammer.

Forventes at stå færdig i 2020
Brugerne af læsesalen i København har allerede mærket konsekvenserne af den forstående flytning fra Slotsholmen ved, at alle arkivalier er flyttet fra Slotsholmen og til Rigsarkivets magasiner på Kalvebod Brygge. Det har derfor længe ikke været muligt at bestille og se arkivalier samme dag. Umiddelbart vil ombygningen af Speciallæsesalen på Det Kongelige Bibliotek ikke medføre nogle ændringer på Rigsarkivets læsesal i Proviantbygningen i 2019.

Det forventes, at den nye fælles læsesal kan åbne for publikum i starten af 2020.