Mine indstillinger Ny bruger
Glemt adgangskode?
Kodeord
Sektioner
Handlinger tilknyttet webside
Forside / Aktuelt / Nyheder / Slægtsforskerprisen 2018 uddelt i weekenden

Slægtsforskerprisen 2018 uddelt i weekenden

I weekenden d. 15-16. september afholdt foreningen Danske Slægtsforskere det årlige arrangement Slægtshistorisk weekend. Det blev et par begivenhedsrige dage, hvor også årets slægtsforskerpris blev uddelt - denne gang til Lars Jørgen Helbo.

Slægtsforskerprisen 2018 uddelt i weekenden

Prisen overrækkes her af Kirsten Sanders på Slægtshistorisk Weekend på Nørgaards Højskole i Bjerringbro.

18.09.18

Dette års modtager af Slægtsforskerprisen er Lars Jørgen Helbo, manden bag Sall Data, der er mange slægtsforskeres foretrukne vej til alle de digitaliserede kirkebøger, folketællinger og andre vigtige kilder, som Rigsarkivet stiller til rådighed, men desværre på en måde, som mange opfatter som vanskelig og “arkivalsk". Disse mennesker kom Helbo i møde med sin overskueligt opbyggede hjemmeside. 

Han har desuden gennem mange år ydet en kæmpe indsats for at hjælpe andre forskere – fra dengang hjælpen typisk bestod i at slå op i kirkebøger på mikrofiche til i dag, hvor mange søger løsning på deres problemer på Facebook. Han er en mand med markante meninger, der jævnligt kan sætte brand i en debat. Ikke lige velset alle vegne, men som regel bygger holdningerne på solid viden og et dybt engagement. Ligesom hjælpsomheden er til stede overalt – til glæde for tusindvis af anejægere.