Mine indstillinger Ny bruger
Glemt adgangskode?
Kodeord
Sektioner
Handlinger tilknyttet webside
Forside / Aktuelt / Nyheder

Nyheder

Se nyheder fra DIS-Danmark og lokalforeninger

Historiske Dage 2019 - program
Programmet for det populære Historiske Dage 2019 foreligger nu. Danske Slægtsforskere deltager naturligvis også. Afholdes 30-31 marts i Øsknehallen, København.
Ny læsesal på vej i København
Nu skal det ske. Rigsarkivets læsesal lægges sammen med Speciallæsesalen på Det Kongelige Bibliotek. Den fælles læsesal forventes færdig i 2020.
Foredrag, kurser og workshops hos Rigsarkivet
Januar og februars foredrag, kurser, workshops, introduktioner og tastearrangementer er nu lagt i Rigsarkivets arrangementskalender.
Fotolys og mobilholdere på Rigsarkivet - Kbh.
Det er nu muligt at låne et sæt fotolamper på læsesalen i København, når du skal affotografere arkivalier.
Stort bogmarked i Rigsarkivet 11.12.2018
Bogmarkedet finder sted i Harsdorffsalen, Tøjhusgade 1, 1214 København K, tirsdag den 11. december kl. 16.30-18.00 (dørene åbnes kl. 16.30)
Slægtsforsker løste gåden
I en 3 siders artikel i ugebladet Familie Journalen fortælles om hvordan Per Andersen, næstformand i Danske Slægtsforskere, løste en familiegåde, hvor intet var, hvad det gav sig ud for at være.
Politiets registerblade har flyttet webadresse
Politiets registerblade var en forløber for folkeregistret. Her er alle københavnere over 10 år registreret i perioden mellem 1890-1923 - i alt 2 mio. personer fordelt på knap 5 mio. adresser.
Vejledningsvideoer for slægtsforskere
I december offentliggør Samfundet for Dansk Genealogi og Personalhistorie 24 vejledningsvideoer. Her kan man se, hvordan man arbejder med gamle kort, realregistre, skøde- og panteprotokoller, svenske arkivalier og meget meget mere … Du får også nogle gode fif til at undersøge, om du er efterkommer efter Gorm den Gamle.
Gratis adgang til Ancestry på Rigsarkivet
Endelig kan Rigsarkivet imødekomme et længe næret ønske hos brugere og frivillige vejledere om adgang til Ancestrys slægtshistoriske database.
Arkivalieronlines indhold inddelt i flere emner for bedre overblik
Indholdet (samlingerne) på Arkivalieronline er blevet inddelt i flere emner, der skal give et bedre overblik og gøre det lettere at finde det, du søger.
Alle erindringsmedaljer fra de slesvigske krige indtastet
Ved fælles hjælp er det lykkedes at færdiggøre projektet med at indtaste og korrekturlæse næsten 100.000 ansøgninger om modtagelse af en erindringsmedalje fra de slesvigske krige.
Nu 200.000 søgbare begravelser i København
Over 200.000 begravelser er nu indtastet i Kildetasteren og søgbare på kbharkiv.dk
Kartoteket over medlemmer af det danske nazist-parti gøres nu for første gang almindeligt tilgængeligt
I årtier har der været diskussion om adgangen til det arkiv over medlemmer af DNSAP under 2. verdenskrig, som modstandsfolk afskrev fra Frits Clausens medlemskartotek i Bovrup (deraf også navnet Bovrup-kartoteket).
Rigsarkivet får ny øverste chef
Kulturminister Mette Bock har udnævnt Anne-Sofie Jensen til ny rigsarkivar. Fra årsskiftet bliver hun øverste chef i Rigsarkivet.
Åbent hus arrangementer over hele landet
Danske Slægtsforskere og 4 lokalforeninger slår sidst i november dørene op til åbent hus arrangementer over hele landet.
Slægtshistorisk dag i Århus 3. november 2018
Igen i år afholder Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige ”Slægtshistorisk Dag” lørdag d. 3. november 2018 kl. 10.00—16.00
med gratis adgang for alle interesserede.
Den dansk-tyske Slægtsforskerdag 27. oktober 2018
For 3. gang afholdes det største møde om slægtsforskning i region Sønderjylland-Schleswig.
Første møde i Lokalforeningsrådet
Danske Slægtsforskeres lokalforeningsråd har holdt sit første møde søndag den 14. oktober 2018 i Historiens Hus i Odense.
Resumé fra bestyrelsesmødet 13. oktober 2018
Bestyrelsen har besluttet gøre en indsats for at orientere bredere om, hvad der sker på dens møder, og det er dette resumé et resultat af.
Politiets efterretninger 1867-1930 nu på nettet
I efterretningerne finder du oplysninger om efterlyste personer i hele Danmark med grundige beskrivelser af deres fysiske fremtoning, samt hvad de var efterlyst for.