Mine indstillinger Ny bruger
Glemt adgangskode?
Kodeord
Sektioner
Handlinger tilknyttet webside
Forside / Aktuelt / Nyheder

Nyheder

Se nyheder fra DIS-Danmark og lokalforeninger

Arkivalieronlines indhold inddelt i flere emner for bedre overblik
Indholdet (samlingerne) på Arkivalieronline er blevet inddelt i flere emner, der skal give et bedre overblik og gøre det lettere at finde det, du søger.
Alle erindringsmedaljer fra de slesvigske krige indtastet
Ved fælles hjælp er det lykkedes at færdiggøre projektet med at indtaste og korrekturlæse næsten 100.000 ansøgninger om modtagelse af en erindringsmedalje fra de slesvigske krige.
Nu 200.000 søgbare begravelser i København
Over 200.000 begravelser er nu indtastet i Kildetasteren og søgbare på kbharkiv.dk
Kartoteket over medlemmer af det danske nazist-parti gøres nu for første gang almindeligt tilgængeligt
I årtier har der været diskussion om adgangen til det arkiv over medlemmer af DNSAP under 2. verdenskrig, som modstandsfolk afskrev fra Frits Clausens medlemskartotek i Bovrup (deraf også navnet Bovrup-kartoteket).
Rigsarkivet får ny øverste chef
Kulturminister Mette Bock har udnævnt Anne-Sofie Jensen til ny rigsarkivar. Fra årsskiftet bliver hun øverste chef i Rigsarkivet.
Åbent hus arrangementer over hele landet
Danske Slægtsforskere og 4 lokalforeninger slår sidst i november dørene op til åbent hus arrangementer over hele landet.
Slægtshistorisk dag i Århus 3. november 2018
Igen i år afholder Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige ”Slægtshistorisk Dag” lørdag d. 3. november 2018 kl. 10.00—16.00
med gratis adgang for alle interesserede.
Den dansk-tyske Slægtsforskerdag 27. oktober 2018
For 3. gang afholdes det største møde om slægtsforskning i region Sønderjylland-Schleswig.
Første møde i Lokalforeningsrådet
Danske Slægtsforskeres lokalforeningsråd har holdt sit første møde søndag den 14. oktober 2018 i Historiens Hus i Odense.
Resumé fra bestyrelsesmødet 13. oktober 2018
Bestyrelsen har besluttet gøre en indsats for at orientere bredere om, hvad der sker på dens møder, og det er dette resumé et resultat af.
Politiets efterretninger 1867-1930 nu på nettet
I efterretningerne finder du oplysninger om efterlyste personer i hele Danmark med grundige beskrivelser af deres fysiske fremtoning, samt hvad de var efterlyst for.
Systemarbejde på en række af Rigsarkivets systemer
Mandag d. 8. oktober opdateres en række af Rigsarkivets systemer. Fra kl. 8 til kl. 12 vil der være perioder, hvor det ikke er muligt at tilgå de berørte systemer.
Slægtsforskerprisen 2018 uddelt i weekenden
I weekenden d. 15-16. september afholdt foreningen Danske Slægtsforskere det årlige arrangement Slægtshistorisk weekend. Det blev et par begivenhedsrige dage, hvor også årets slægtsforskerpris blev uddelt - denne gang til Lars Jørgen Helbo.
Nu gratis adgang til passagerlister over ankomne til New York 1820-1957
På FamilySearch og "Statue of Liberty - Ellis Island Foundation" kan nu søges gratis på alle passagerlister over ankomne til New York 1820-1957
Flere fejl rettet på Arkivalieronline
Rigsarkivet er kommet endnu et stykke vej med fejlrettelserne på Arkivalieronline.
Slægtens Forlag
Ved fusionen mellem Sammenslutningen af slægtshistoriske foreninger (SSF) og Danske Slægtsforskere fulgte Slægtens forlag med.
Rigsarkivets arrangementer efterår 2018
Programmet for Rigsarkivets arrangementer i alle dets afdelinger for efteråret 2018 er nu klar.
9 årgange af Danmarks Adels Aarbog nu på nettet
Slægtsforskernes Bibliotek fik gjort hele 73 nye bøger online i juni måned. Heriblandt, som tidligere omtalt, 9 årgange af Danmarks Adels Aarbog.
Artikel i Kristeligt Dagblad om Danske Slægtsforskere og slægtsforskning
Vi forsker som aldrig før i vores familiehistorie, og nu har Danmark fået en ny og samlet slægtsforskningsforening, som blandt andet vil arbejde for at lette adgangen til arkiverne
Danmarks Adel nu online
Dansk Adels Forening og Slægtsforskernes Bibliotek har indgået aftale om at digitalisere Danmarks Adels Aarbog og lægge årbogen online.