Mine indstillinger Ny bruger
Glemt adgangskode?
Kodeord
Sektioner
Handlinger tilknyttet webside
Forside / Aktuelt / Nyheder

Nyheder

Se nyheder fra DIS-Danmark og lokalforeninger

Slægt & Data nr. 1-2017
Årets første Slægt & Data bliver udsendt i kommende uge 12. Indeholder bl.a. omtale af generalforsamlingen 2017 i Svendborg. Forsidebilledet er lidt specielt, hvorfor kan læses i bladet.
Preussiske grundbøger og grundakter
Vigtige kilder til ejendomshistorie i Sønderjylland kommer nu på Arkivalieronline. Det drejer sig om de slesvigske skyld- og panteprotokoller samt afløseren, de preussiske grundbøger og grundakter.
Dansk Vestindien - Kilder til historien
I dag åbner Rigsarkivet for adgangen til alle Rigsarkivets digitaliserede kilder fra da Danmark var kolonimagt på De Vestindiske Øer. Over 1 km kildemateriale fra kolonitiden bliver tilgængelige for alle
De Sønderjyske desertører, registreringsblanketter
Fra foreningen To Løver er der lagt 519 sider registreringsblanketter vedrørende sønderjyske desertører på ArkivalierOnline
Rigsarkivet i København flytter læsesalen
Efter mere end 400 år på Slotsholmen flytter Rigsarkivet i København fra de nuværende lokaler. Det er planen at etablere en læsesal og andre publikumsfaciliteter i Den Sorte Diamant - Det Kongelige Bibliotek på Slotsholmen.
Kom til Gorms store familietræf
Er du en af dem, der har en anetavle, der viser, du er i familie med Gorm den Gamle? Eller er du ved at undersøge det? Så inviterer Kongernes Jelling til et forrygende familietræf lørdag d. 20. maj 2017.
Kommende digitaliseringer på Arkivalieronline
Rigsarkivet har frigivet en liste over hvilke arkivalier der i løbet af kort tid bliver tilgængelige på Arkivalieronline.
Flere lensregnskaber nu på Arkivalieronline
Arkivalierne dækker perioden fra 1559 og frem til 1660 og består udover lensregnskaberne af ekstrakter af regnskaberne.
Københavnske begravelsesprotokoller - nyt indtastningsprojekt
De københavnske begravelsesprotokoller 1861-1939 har længe været en populær kilde til slægtsforskning. Med din hjælp kan oplysningerne om fortidens københavnere blive endnu lettere at bruge.
Begravelsesprotokoller fra Assistens Kirkegård i København
De tidligste begravelsesprotokoller, der dækker begravelser 1805-1862 på Assistens Kirkegård i København, er nu også tilgængelige i Kildeviseren fra Københavns Stadsarkiv.
Slægtsforskerkonkurrence - igen og igen
Beklageligvis har der været noget rod med datoer og ugedage, men nu er konkurrencen tilgængelig. Svarfrist er den 17. januar. Konkurrencen er kun for medlemmer af DIS-Danmark
Slægtsforskerkonkurrence
Lørdag den 7. januar lægges 3 spørgsmål op i en gruppe i Forum på foreningens hjemmeside. Der er en uge til besvarelsen.
Arrestantprotokoller og dødsattester
På årets næstsidste dag er Arkivalieronline blevet beriget med arrest- og arrestantprotokoller fra Fyn samt flere dødsattester, de fleste fra 1940
Årets julekonkurrence afsluttet
125 medlemmer svarede på alle 24 spørgsmål, heraf havde 25 besvaret alle spørgsmålene rigtigt.
Tegninger fra Københavns Stadsarkitekt på nettet
Knap 800 arkitekttegninger fra i alt 30 forskellige bebyggelser kan ses på kbhbilleder.dk. Tegningerne stammer fra Københavns Stadsarkitekt, der i årene 1886-1998 havde egen tegnestue.
Lensregnskaber på Arkivalieronline
Arkivalierne dækker perioden fra 1559 og frem til 1660 og består udover lensregnskaberne af ekstrakter af regnskaberne.
Forårets arrangementer på Rigsarkivets læsesale
Den kommende sæsons arrangementer på Rigsarkivets læsesalene er klar. Her kan du høre spændende foredrag, få en introduktion til Daisy eller deltag i en workshop
Den frivillige vejledning på SA læsesalene
Trods den indskrænkede åbningstid på Rigsarkivets læsesale fra 1. januar 2017 fortsætter den frivillige vejledning fra erfarne slægtsforskere.
Julekonkurrence 2016
Ikke den største nyhed, men alle kan endnu nå at deltage. Konkurrencen slutter først den 27. december 2016.
Slægt & Data nr. 4
Årets sidste Slægt & Data blev udsendt i uge 50. De medlemmer, som endnu ikke har modtaget bladet, kan også se frem til spændende læsning i juledagene.