Mine indstillinger Ny bruger
Glemt adgangskode?
Kodeord
Sektioner
Handlinger tilknyttet webside
Forside / Aktuelt / Nyheder

Nyheder

Se nyheder fra DIS-Danmark og lokalforeninger

Slægtsforskernes Bibliotek når ny milepæl
Slægtsforskernes Bibliotek har nu nået 2.000 titler, der ligger tilgængelige online til brug for alle interesserede i slægtsforskning og historie.
Julegave: 24 vejledningsvideoer om arkivalier
I december offentliggør Samfundet for Dansk Genealogi og Personalhistorie 24 vejledningsvideoer. Her kan man se, hvordan man arbejder med lægdsruller, fattigvæsen, faderskabssager, skattemandtal, opslagsværker, og meget mere …
Folketællingen for Slesvig og Holsten 1803
Denne folketælling, der blev afholdt den 3. februar 1803 i hertugdømmerne Slesvig og Holsten, var den første egentlige og ”fuldstændige” folketælling fra området.
De sjællandske retsbetjentarkiver
Som den sidste af retsbetjentarkiverne er de sjællandske nu tilgængelig på nettet. Alle retsbetjentarkiver indtil 1919 er nu tilgængelige på Arkivalieonline.
Rigsarkivet begynder udflytning af arkivalier
Første flyttedag bliver mandag d. 23. oktober 2017 og vi forventer, at alle arkivalier er flyttet ved udgangen af maj 2018. Ekspeditionstiden påvirkes
Kilder til alderdomsforsøgelse i København 1891-1928 er nu online
Her kan du finde oplysninger ældre mennesker, der modtog alderdomsforsørgelse eller aldersrente. Datidens form for folkepension.
Markant bedre scanninger af kirkebøger fra 1814-1892
Rigsarkivet og Ancestry har indgået en samarbejdsaftale om nyscanning af kirkebøger (kontrabøger) for perioden 1814-1892. De ca. 2.900.000 billedfiler bliver i farver og billedkvaliteten vil være markant bedre end de nuværende billeder i gråtoner på Arkivalieronline.
Del din viden om København på kbhbilleder.dk
Vi inviterer alle til at være med til at registrere de store fotografiske samlinger på kbhbilleder.dk
Dødsfald: tidligere webmaster Arne Feldborg er død
Det er med stor sorg, at vi må meddele, at vores tidligere webmaster Arne Feldborg i denne uge er afgået ved døden efter længere tids sygdom.
Slægtsforskermesse i Aabenraa 18. november
Kom og få inspiration til din slægtsforskning, når Rigsarkivet og brugerrådet inviterer inden for til slægtsforskermesse på arkivet i Aabenraa lørdag 18. november 2017
Slægtsforskeren nr. 3 2017
Efterårsnummeret af Slægtsforskeren er nu på trapperne og skulle gerne dukke op i medlemmernes postkasse i løbet af uge 38.
Slægtsforskerprisen 2017
Slægtsforskerprisen 2017 blev uddelt på Slægtshistorisk Weekend 2017. Her er talen, hvor SSF's formand, Kirsten Sanders, præsenterede årets modtager af prisen, DanishFamilySearch:
Slægtsforskning i Sverige
Uddybende vejledning i slægtsforskning i Sverige på foreningens hjemmeside.
Fynske retsbetjentearkiver
De fynske retsbetjentarkiver er nu tilgængelige online.
Få hjælp af en erfaren slægtsforsker
Nu er det igen muligt at få hjælp til din slægtsforskning af frivillige vejledere på Rigsarkivets læsesale.
Udvidet adgang til Mediestream Aviser på 50 danske folkebiblioteker!
Fra fredag 1. september 2017 kan du gå ind på 50 danske folkebiblioteker og læse aviser i Mediestream Aviser, som du ellers skulle være taget til Det Kgl. Bibliotek eller Det Danske Filminstitut for at kunne læse i.
Folketælling 1925 søgbar på FamilySearch
Folketællingen fra 1925 blevet tilgængelig på FamilySearch. Den er indekseret og dermed søgbar.
Aarhus Stadsarkiv: 1,2 millioner dokumenter færdigscannet
De sidste af 1,2 millioner dokumenter blev forleden færdig-scannet for Aarhus Stadsarkiv. Arbejdet blev betalt af mormon-kirken.
Spørg Rigsarkivet
Ny vejledningsservice med vidensbank. Få skriftlig vejldning, læs andres spørgsmål til Rigsarkivet og bidrag med dine egne.
Københavnske skole- og plejebørn
Københavns Stadsarkiv har nu lagt arkivmateriale med oplysninger om børn og unge i København i perioden 1753-1937 på nettet.