Mine indstillinger Ny bruger
Glemt adgangskode?
Kodeord
Sektioner
Handlinger tilknyttet webside
Forside / Aktuelt / Nyheder

Nyheder

Se nyheder fra DIS-Danmark og lokalforeninger

Julekonkurrence 2016
Ikke den største nyhed, men alle kan endnu nå at deltage. Konkurrencen slutter først den 27. december 2016.
Slægt & Data nr. 4
Årets sidste Slægt & Data blev udsendt i uge 50. De medlemmer, som endnu ikke har modtaget bladet, kan også se frem til spændende læsning i juledagene.
Flere arkivalier fra nørrejyske retsbetjente
På arkivalieronline er der nu tilgang til flere arkivalietyper fra nørrejyske retsbetjente, dvs. fra byfogedernes og herredfogedernes arkiver.
Arkivalier fra det fynske ryttergods på nettet
Materialet stammer fra følgende fynske arkivskabere: Fynske rytterdistrikter og rytter- og reluitionskommissioner
Fynske magistratsarkiver og ældre regnskaber.
Fynske rådstuearkiver og regnskabsmateriale fra en række sønderjyske, fynske og sjællandske arkivskabere nu på Arkivalieonline.
Slesvig-holstenske amtsregnskaber digitaliseret
De sønderjyske amtsarkivalier kan nu ses på ArkivalieOnline
"Slægtsbog - udfyld den selv". Ny slægtsbog
Gitte Christensen har udgivet "Slægtsbog - udfyld den" selv. En tom slægtsbog, velegnet til nye slægtsforskere, god julegaveidé til både børn og voksne
Ringsted byfogedarkiv nu tilgængelig på Arkivalieronline
De digitaliserede arkivalier består af et næsten komplet byfogedarkiv. Materialet dækker perioden fra 1686 og frem til 1919.
Tyske Kancelli, Indenrigske Afdeling (TKIA)
Arkivalier fra Tyske Kancellis Indenrigske Afdeling består af materiale, der dækker perioden fra 1312 og frem til 1864 kan nu ses på Arkivalieronline.
Danske kancelli, højesteret og landstingene. Nyt på Arkivalieronline.
Et omfattende materiale fra Danske Kancelli, Højesteret og landstingene nu tilgængeligt på nettet.
Over 40.000 fotos af København på nettet
kbhbilleder.dk – er et nyt site hvor du kan søge i historiske fotografier, kort og tegninger fra København. Billederne stammer fra Københavns Museums og Københavns Stadsarkivs samlinger, og mange har aldrig været vist før.
Lavsarkiverne nu tilgængelige på Arkivalieronline
Arkivalierne fra lavsarkiverne består af arkivmateriale fra perioden 1460 og frem til begyndelsen af 1940erne. De digitaliserede lavsarkiver omfatter lav i København og i sjællandske, fynske og nørrejyske købstæder.
Arkivernes Dag - 12. november 2016
SLA (Sammenslutningen af lokalarkiver) afholder Arkivernes Dag 2016 lørdag den 12. november. Emnet i år er Sport og idræt. En sund sjæl i et sundt legeme.
Sønderjyske lokalarkiver nu på Arkivalieronline
De digitaliserede arkivalier indeholder et bredt udvalg af lokaladministrative embeders arkivalier, og dækker perioden fra 1335 og frem til 1920’erne.
Tyske Kancellis Udenrigske Afdeling digitaliseret
Materiale fra Tyske Kancellis Udenrigske Afdeling er nu tilgængeligt på Arkivalieronline. Arkivalierne dækker perioden ca. 1500-1848.
Øresundstoldregnskaber m.m. på Arkivalieronline
Øresundstoldregnskaber 1497-1856 og Øresundskontratoldregnskaber 1660-1856 er digitaliseret og kan findes på nettet hos Statens Arkiver.
Kvindehistorisk Samling flytter fra Statsbiblioteket til Rigsarkivet
I løbet af efteråret 2016 overtager Rigsarkivet den store “Kvindehistorisk Samling”, som Statsbiblioteket i Århus har haft ansvaret for siden etableringen i 1964.
Vaccinationsprotokoller, blanketregnskaber m.m.m. nu tilgængelig på nettet
En række mikrofilm, der bl.a. består af vaccinationsprotokoller og blanketregnskaber, er nu digitaliseret og kan findes på Arkivalieronline
Danmark får et samlet Nationalbibliotek
1. januar 2017 samles Danmarks to største national- og forskningsbiblioteker – Statsbiblioteket i Aarhus og Det Kongelige Bibliotek i København– i én organisation under navnet Nationalbiblioteket.
De elendiges by – om fattige i København
Københavns Stadsarkiv holder åbent fredag den 14. oktober 2016 kl. 18-24, hvor bl.a. årets udstilling om livet, som det formede sig for hovedstadens fattigste indbyggere, kan ses.