Mine indstillinger Ny bruger
Glemt adgangskode?
Kodeord
Sektioner
Handlinger tilknyttet webside
Forside / Andet / Forum spilleregler

Forum spilleregler

Velkommen som bruger i foreningen Danske Slægtsforskeres forum. Du bør kende vores spilleregler, før du skriver i forum.

Formål med forum

Forum er et sted, hvor du kan stille og besvare spørgsmål om slægtsforskning og emner i relation til slægtsforskning.

Opret dig som bruger og log ind

Vil du deltage i debatten, skal du oprette dig som bruger først. Det gør du ved at klikke på "Ny bruger" øverst til højre på siden. Medlemmer af DIS-Danmark har automatisk adgang og skal ikke oprette sig på den måde. Du skal dog logge ind. Der er mere hjælp at hente her.

Dine indlæg kan læses i mange år

Når du skriver et indlæg i vores forum, bør du tænke over, at det kan læses mange år ud i fremtiden. Så skriv ikke noget, du fortryder i morgen eller om 10 år. Formålet med forummet er, at nuværende og kommende slægtsforskere skal kunne finde frem til de gamle indlæg og de mange guldkorn.

Du må ikke kopiere andres tekster ind i forum

Du må gerne henvise til andre kilder og citere fra tekster, men du må ikke kopiere en fuld tekst, som du ikke har ophavsret til, ind i forum. Husk at oplyse om kilden ved citater.

Søg, før du spørger

Inden du stiller et spørgsmål om et specifikt emne eller en funktion, er det en god ide at tjekke, om emnet har være behandlet før. Det gør du ved at lave en søgning i forum. Du har her to muligheder, der ligger som knapper på den brune bjælke over indlæggene: ‛Søg direkte i forum’ og ‛Søg i forum via Google’. Du kan også søge i vores gamle forum via knapperne ‛Søg i gammelt forum’ og ‛Søg i gammelt forum via Google’.

Brug også søgefunktionen til fx at finde ud af, om der er tråde, der omhandler dine aner eller sogne. Du kan på den måde finde uventede guldklumper.

Stil kun et spørgsmål ad gangen

Hvis du har flere spørgsmål, er det bedst at oprette et indlæg for hvert spørgsmål. Det gør det både nemmere for dig at skrive en god og dækkende overskrift til dit indlæg og nemmere for den, der svarer.

Hvis der er familiemæssig sammenhæng mellem to eller flere tråde, du opretter, vil det lette arbejdet for dem, der skal hjælpe dig, hvis du husker at krydshenvise mellem trådene.

Vælg den rigtige forumgruppe

Sørg for at oprette dit indlæg i den rigtige forumgruppe. På den måde er svartiden kortere, og du henvender dig til den rigtige målgruppe.

Opret kun dit indlæg en gang

Skriv ikke det samme indlæg i flere forumgrupper. Det gør forummet uoverskueligt og rodet. Hvis dit indlæg er forsvundet fra forsiden uden at du har fået et uddybende svar, kan du hive det frem igen ved at skrive et nyt svar i tråden.

Ingen spam, tak!

Du må ikke sende uopfordrede tilbud eller reklamer, hverken til andre brugeres mailadresser eller som private beskeder i forum. Det er ulovligt og betyder ekskludering fra forum. Annoncering for produkter eller arrangementer hører ikke hjemme i forum og vil blive fjernet.

Opfør dig ordentligt

Det skal være rart at færdes i forum, så hold en god tone. Vi accepterer ikke personlige angreb, bandeord og lignende, men det er selvfølgelig tilladt at give udtryk for sine holdninger, så længe det sker på en sober måde.

Giv andre hjælp

Din viden om og erfaring med slægtsforskning er vigtig for andre medlemmer og brugere. Del din viden i forum ved at besvare spørgsmål, og hjælp andre til at komme videre. Dine svar vil inspirere andre til at deltage aktivt i forum.

Moderator

Oplagt fejlagtige indlæg eller indlæg, der strider mod spillereglerne, vil blive slettet af forums moderator. Det sker normalt uden at du underrettes. Du kan gøre indsigelse ved at sende en e-mail til moderator.

Karantæne

Ved gentagne brud på vores spilleregler, vil moderator sende en advarsel til dig. Ignoreres denne advarsel eller gentages etikette-brud, kan moderator give en karantæne i en periode, hvor du ikke kan skrive i forum.

Anmeld anstødeligt indhold

Finder du indlæg, der ikke opfylder forums spilleregler, kan du trykke på knappen 'Anmeld til moderator'.
Bemærk, at anmeld-funktionen ikke er beregnet på intetsigende overskrifter og fejlanbragte indlæg. Overlad venligst den slags til forums moderatorer.

Slægt og Data bladet

Her kan du læse om DIS-Danmarks medlemsblad, og du kan indsende artikler til bladet, hvis du har en spændende historie, du vil dele med os andre.