Forside / Foreningen / Om foreningen

Om foreningen

Her kan du læse om foreningens organisation, formål, generalforsamlinger, vedtægter, adresser mm.

Hvad er Danske Slægtsforskere
Danske Slægtsforskere er landets største slægtsforskerforening med mere end 7.500 medlemmer.
Foreningen blev stiftet 27. maj 1989 og blev den 5. maj 2018 fusioneret med Sammenslutningen af Slægtshistoriske Foreninger.
Vores historie
I 1987 stiftede en arbejdsgruppe DIS-Danmark (nu Danske Slægtsforskere) som en fraktion af Samfundet for dansk genealogi og Personalhistorie. Formålet var at udforske computerens muligheder og dele erfaringer herom. Et af de første initiativer var at udsende et lille blad til kontakt mellem medlemmerne, der faktisk strømmede til.
Vedtægter 2018
Vedtægter vedtaget på generalforsamlingen i april 2018
Æresmedlemmer
Ved foreningens 25 års jubilæum blev der udnævnt en række æresmedlemmer.
Vedtægter 2018
Vedtægter som besluttet på generalforsamlingen 14. april 2018

Se bestyrelsens medlemmer og læs om, hvad de laver i foreningen.
Udvalg
Danske Slægtsforskere ønsker at sikre en smidig og hurtig sagsbehandling af opgaver. Dette sker gennem etablering af en række udvalg. Efter konstituering skal udvalget skrive deres kommissorium, der efterfølgende skal godkendes af bestyrelsen.
Der findes i øjeblikket nedenstående udvalg, og du kan se, hvem der er medlem af udvalgene, og hvad de laver, men kun hvis du er logget ind som medlem.