Forside / Foreningen / Om foreningen / Vores historie

Vores historie

I 1987 stiftede en arbejdsgruppe DIS-Danmark som en fraktion af Samfundet for dansk genealogi og Personalhistorie. Formålet var at udforske computerens muligheder og dele erfaringer herom. Et af de første initiativer var at udsende et lille blad til kontakt mellem medlemmerne, der faktisk strømmede til.

I 1989 blev der holdt stiftende generalforsamling i den nye forening DIS-Danmark.

DIS-Danmarks formål er ifølge vedtægterne at være et forum for databehandling i slægts-, personal- og lokalhistorie og at udbrede kendskab til informationsteknologien som værktøj for slægts- og lokalhistorikeren ved bl.a. ved at holde møder, udgive bladet Slægt & Data og anden oplysningsvirksomhed.

Foreningens højeste myndighed er generalforsamlingen. Ordinær generalforsamling afholdes hvert år inden udgangen af april måned.

DIS-Danmark ledes af en bestyrelse på 9 medlemmer.