Hjælpeprogram til KIP browser

Startet af Lars J. Helbo, 14 Feb 2015 - 10:25

Forrige emne - Næste emne

Lars J. Helbo

Jeg er stor fan af programmet KIP browser, som bruges til at læse og søge i indtastede folketællinger, som man f.eks. kunne købe på dvd'en DDD11.

Nu er det sådan, at programmet er afhængig af en fil kipdata.txt, som er en slags register over filerne med indtastningerne. Det har givet problemer, fordi der har været brugt forskellige filnavne på cd'erne og fordi der har været fejl i nogle filnavne. På DDD11 er der f.eks. en fil ved navn Adelby_3_C1174.csv. Den burde hedde Adelby_1803_C1174.csv, og fordi navnet er forkert kan KIP browser ikke finde den.

Jeg har nu lavet et lille program, som løser problemet. Indtil videre har det kun to funktioner (men flere er planlagt). Med den ene omdøbes alle csv-filerne til den simple form kipnr.csv. Adelby_3_C1174.csv omdøbes f.eks. til C1174.csv. Med den anden oprettes derefter en korrekt kipdata.txt med alle de filer, som man har på harddisken.

Hvis nogen vil prøve, så kan programmet hentes her: http://home.salldata.dk/test/kip.zip Inde i zip-filen ligger en pdf-fil manual.pdf, som fortæller, hvordan man bruger det.

Lis B. Jensen

Hej Lars

Det lyder spændende.
Lis B. Jensen
* * * * * * * *
Ses i Legacy Forum: http://legacydansk.com og
https://vordingborglokalarkiv.dk/

Jan Andersen

Super. Jeg er også stor fan af KIP browser. /Jan
/Jan

Bent Mortensen

Det er da underlig den fejl har jeg ikke
Venlig Hilsen
Bent Mortensen 7500

Lars J. Helbo

Jamen jeg ved heller ikke, hvor den kommer fra. I tidens løb har jeg jo kopieret alle filer ind i samme mappe på harddisken. Jeg vil heller ikke udelukke, at jeg på et tidspunkt har omdøbt filer, for at få dem til at passe til en fejlagtig kipdata.txt. Sådan tror jeg nemlig nok, jeg "løste" et problem engang  ;)

Men hermed er det altså også ligemeget, for jeg har valgt at forkorte alle filnavne til kipnr.csv. Det er jo entydigt og dermed nok. Længere filnavne kan egentlig bare være en kilde til fejl.