Print enkelt indlæg

Udskriv siden - Sv: Søger biologisk Far - DNA **

DIS forum

For alle => Slægtsforskning med DNA => Emne startet af: Heidi Emilie Damm Sørensen [58286] på 13 Nov 2018 - 12:14Titel: Sv: Søger biologisk Far - DNA
Besked af: Anders M. Petersen [15495]15 Nov 2018 - 15:43
Hej Heidi!

Som Christian og Lars siger, så er arkiverne stadigvæk det bedste bud når du ønsker at finde din far.

Men hvis ALLE muligheder er opbrugt, så er der naturligvis en chance for at finde din far gennem DNA. Her skal du have fat i en autosomal DNA test - f.eks. FamilyFinder fra FTDNA (www.familytreedna.com) som lige nu er på tilbud til 49$ + 13$ = 62$ (ca. 420 kroner) inklusive kit og porto.

Med den - og en del tid og lige så meget held - kan du måske finde en biologisk slægtning som kan pege dig i retning af din biologiske far. Det er dog ingen magisk løsning, så du skal forberede dig på at bruge dig en del tid på at sætte sig ind i hvordan DNA virker og på at spore efterkommere efter dine nære matches. Og så kræver det en del held - nemlig at en nær slægtning til din biologiske far tilfældigvis har valgt at DNA-teste sig.

Du kan øge dine chancer for at finde et godt match betydeligt ved at uploade din DNA-test til andre sites, herunder Myheritage (snart mod betaling) og Gedmatch (gratis men ikke særligt brugervenligt). Jo flere søer som din DNA-prøve fisker i, jo større chance for det match der kan løse gåden!

Og med en DNA-prøve på lager kan du måske overtale en halvbror/halvsøster eller halvfætter/halvkusine til at tage en tilsvarende test når du mener at have fundet den rette far for at få endelig sikkerhed.

God jagt!
Anders