Print enkelt indlæg

Udskriv siden - Sv: Hjælp til noter vedr. militæret-glemt at skrive hvor de er fudnet!!!!**

DIS forum

For alle => Slægtsforskning - metode og teknik => Emne startet af: Grethe Leerbech [814] på 24 Apr 2019 - 16:16Titel: Sv: Hjælp til noter vedr. militæret-glemt at skrive hvor de er fudnet!!!!
Besked af: Grethe Leerbech [814]26 Apr 2019 - 12:40
Tak for dit svar. De 2 optegnelser fra lægdsrullerne har jeg. Men han har jo tjent i mindst 5 år som soldat, og må efter de 2 års rekruttid have været soldat ved ovennævnte 2. kompagni i København.

har virkelig prøvet at sætte mig ind i værnepligten og loven fra 1848/49, og også set på bemærkningerne i lægdsrullerne - mange - og mener, at selvom der står utspas, ud. pas, Uts osv. som oversættes til udygtighedspas altså uegnet til militær, så går der jo ofte nogle år fra sessionen til man skriver dette, så rekrutter må de mange mænd jo have været et eller andet sted.  
Med mindre man altså udsatte sessionen og så indkaldte dem ex. året efter eller måske 2-3  år efter, og der står jo ofte ikke noget herom i lægdsrullen.

Så vidt jeg kan se var det dengang kun et fåtal der trak "frikort", hvis det overhovedet fandtes for andre end visse borgergrupper , der var jo almindelig værnepligt.  Kan umiddelbart ikke se reglerne for udsættelse dengang.


Men ellers tak for hjælpen - jeg lader oplysnignerne stå i "rodekassen" med kopi af denne forespørgsel.

mvh
Grethe