Print enkelt indlæg

Udskriv siden - Sv: Vedr. Algutsboda 1600-1700-tallet. Kalmar/Kronoberg län**

DIS forum

For alle => Slægtsforskning - metode og teknik => Emne startet af: Britta Sørensen [6664] på 11 Jun 2019 - 11:29Titel: Sv: Vedr. Algutsboda 1600-1700-tallet. Kalmar/Kronoberg län
Besked af: Britta Sørensen [6664]21 Jun 2019 - 15:18
Hej Eva.

Tak for adressen. Jeg vil kigge nærmere på indlæggene.

Jeg leder efter Åke Sommanssons forældre. ÅK skulle være født i 1708, jeg ved ikke hvor - måske I Ljuder.

Han kan være søn af Somman  Tovesson (dette efternavn stave på mange forskellige måder (med u'er, f'er og v'er bl.a.) og Elisabeth (Lisbeth) Persdotter. ST og EP skulle være gift i Ljuder i 1699.

Jeg leder meget intenst efter giftermålet, men kirkebogen er ikke nem for mig. Jeg har fundet hendes navn et par steder, det ene, hvor hun er fadder, de andre har jeg ikke fundet ud af endnu men tror, hun også er fadder der. Hendes forældre skulle være er Per Åkesson og Brita Jonsdotter gift i Ljuder i 1674.

Jeg er ikke i Luders kirkebog 1699 stødt på Somman Tovessons i navn i hvert fald, har jeg ikke kunnet læse det.

Åke Sommanson dør i 1747 i Långasjö og ifl. note ved hans begravelse, fandt du frem til hans mor, som var død er par dage før (måske husker du det?). Desværre er hun indført under Sommans hustru, hvilket ikke hjælper meget i min søgning. I DISBYT, hvor jeg har hentet inspiration, er EP angivet som værende død i årene 1707-10. Hun kan være mor til Åke, men så kan Åkes mor ikke også være død i 1747. Man ville vel næppe skrive ved Åkes død, at hans mor var død et par dage før, hvis det kun var hans stedmor? Som jeg tidligere har skrevet, så er kirkebøgerne mangelfulde og især Ljuder i årene omkring 1700, hvor jeg søger, ikke nemme at læse for mig.

Der er mange oplysninger om Sommansson'erne i DISBYT, ikke alle er ens nogle mere righoldige end andre. Mange tak fordi, du har mine forespørgsler i baghovedet. Det er jeg meget taknemmelig for.

Mange venlige hilsner
Britta