Print enkelt indlæg

Udskriv siden - Sv: Hjælp til at finde straffeattester**

DIS forum

For alle => Slægtsforskning - metode og teknik => Emne startet af: Karen Marie Biersted [151] på 15 Jun 2019 - 00:33Titel: Sv: Hjælp til at finde straffeattester
Besked af: John Damm Sørensen [1492]15 Jun 2019 - 08:43
Hej,

På den tid førtes strafferegistrene ikke på den systematiske måde som efter retsreformen i 1919, hvor alle straffede blev optaget i et strafferegister i den politikreds, den straffede var født i. I dette konkrete tilfælde, skulle personerne nok søges i Holstebro Politis (Byfogeds) strafferegister: https://arkivalielister.dis-danmark.dk/ao_alt_vis_navne.php?stil=2&navn=strafferegister&sort=s (https://arkivalielister.dis-danmark.dk/ao_alt_vis_navne.php?stil=2&navn=strafferegister&sort=s)

Da de mistænkte/anklagede kunne stå i et hvilken som helst strafferegister, er det formentlig derfor, man i efterretningerne har disse efterlysninger af straffeattester.

Når det er sagt, vil vejen til straffeattesten i denne sag nok være nemmere ved at undersøge selve straffesagen hos herredsfogeden.
Jeg søgte efter personerne i avisarkivet og fandt dem ikke umiddelbart, og såfremt de ikke optræder andre gange i efterretningerne, har der måske ikke været tale om noget særligt.

Hilsen
John