Print enkelt indlæg

Udskriv siden - Sv: Referater fra brugerrådsmøder**

DIS forum

For alle (alle kan læse, kun medlemmer kan skrive) => AO, DDA, program- og webproblemer => Emne startet af: Georg Brandt Christensen [385] på 09 Jan 2015 - 18:51Titel: Sv: Referater fra brugerrådsmøder
Besked af: Georg Brandt Christensen [385]04 Okt 2018 - 20:19
Hej
Så er referatet fra AO brugerrådsmødet i Viborg den 27/9 2018 lagt ud.

Det kan læses her:

https://www.sa.dk/da/brug-arkivet/brugermoeder-og-brugerraad/

Direkte link: https://www.sa.dk/wp-content/uploads/2018/10/Referat-af-moede-i-Arkivalieronline-brugerraed-september-2018.pdf

Før brugerrådsmødet fik brugerrådsrepræsentanterne en orientering om Rigsarkivets digitaliseringsafdeling.

Der er 14 medarbejdere i afdelingen, 11 i Viborg og 3 i København. Afdelingen varetager skanning / fotografering af en del af de arkivalier der lægges på AO, kvalitetskontrol af de digitaliserede arkivalier og oplægning på ArkivalierOnline. Derudover pågår der et stort arbejde med at rette alle de fejl der tidligere er rapporteret til AO.
Andre arkivalier digitaliseres udenfor huset.

Den følgende beskrivelse er min oplevelse, og repræsenterer ikke nødvendigvis de øvrige brugerrepræsentanters opfattelse af afdelingen.

Det var dejligt at erfare at kvalitetskontrol nu er en meget vigtig del af arbejdet. 2-3 personer beskæftiger sig udelukkende med at sikre at billederne er til at læse og bliver lagt rigtigt på plads i de relevante protokoller.

Det var også spændende at se hvorledes f.eks. FT1950 bliver fotograferet. Jeg er glad for at det ikke er mig der skal fotografere alle de sider. Hver enkelt FT-blad bliver foldet ud, fotograferet, foldet sammen og lagt til side. Det må dreje sig om flere hundrede tusinder af sider som skal behandles manuelt.

Det overordnede indtryk var at medarbejderne er meget engagerede, at man er meget opmærksomme på at sikre en god kvalitet, men også at risikoen for at der opstår fejl i processen er stor, idet der er mange manuelle og ensformige processer.