Danske Slægtsforskeres Forum

For alle (alle kan læse, kun medlemmer kan skrive) => AO, DDA, program- og webproblemer => Emne startet af: Inger Buchard Dato 18 Jun 2011 - 17:35

Titel: DISWiki
Indlæg af: Inger Buchard Dato 18 Jun 2011 - 17:35
Påhttp://www.slaegtogdata.dk/vaerktoejer/dis-wiki meddeles at DiIS-Wiki er ude af drift.
Hvorfor - og tager det en ende?

Inger
Titel: Sv: DISWiki
Indlæg af: Arne Feldborg Dato 19 Jun 2011 - 02:03
Der er tilsyneladende ingen der vil vedkende sig ejerskabet til den side.

Den blev startet med store armbevægelser for nogle år siden, og efterfølgende har den stort set fået lov til at passe sig selv. Og interessen for den ser heller ikke ud til at være overvældende.

DisWiki er blevet udsat for et (vist i grunden ret mildt) angreb af spammere som har lagt diverse links ind på siden. Det samme skete for et par år siden, og det er endnu ikke - trods forespørgsler i øst og i vest -  lykkedes for mig at finde ud af, hvem der der dengang tog hånd om det og hvordan.

Selv kender jeg absolut intet til Mediawiki (som systemet vist hedder) og har pt.ikke overskud til at bruge en masse tid på at sætte mig ind i noget noget som andre har startet op - uden at ville påtage sig at vedligeholde det.

Men hvis der er nogen andre her, der kender systemet og kender de typiske måder som spammere lægger 'falske' links ind i netop det system på, så er jeg meget lydhør. Rollen som Administrator på den side er ledig.

Titel: Sv: DISWiki
Indlæg af: Arne Feldborg Dato 20 Jun 2011 - 01:09
Lige en fortsættelse.

Som man har kunnet bemærke når man har besøgt siden, så er den ikke blevet vedligeholdt i lang tid, software er ikke blevet opdateret, osv. I den situation er det ikke så mærkeligt, at der er blevet lagt diverse uønskede ting ind på siden.

Det er nærmere reglen frem for undtagelsen at spammere hurtigt opdager og udnytter diverse svagheder i ældre versioner af de mest brugte cms-systemer og lign.

Ofte sker det ved at man enten med sindrigt konstruerede links via admin-modulet får lagt noget kryptereret indhold ind i en fil eller får ændret en .htaccess-fil så bestemte kald bliver redirigeret til et andet sted, eller ved at man med noget sql-injection får lagt ting direkte ind i databasen. I det her tilfælde kunne jeg ikke lige finde ud af hvad der egentlig var sket - det var derfor jeg efterlyste nogen som havde et godt kendskab til netop det system.

Men hvorom alting er, så har jeg nu udskiftet nogle filer, givet hele systemet et hurtigt check, og iøvrigt opgraderet til nyeste version.

Det ser ud til at virke som det skal nu. Så må vi jo se hvor længe det holder.
Titel: Sv: DISWiki
Indlæg af: Inger Buchard Dato 20 Jun 2011 - 09:51
Tusind tak!

Det er jo her, alle de gode råd af varig karakter bør ligge, så jeg vil forsøge at være aktiv igen. Jeg har dog kun teknisk forstand til at oprette opslag og lægge tekst ind; jeg kan ikke gennemskue det datatekniske i sagen.

Inger