Kurator

Startet af Louise Sørensen, 27 Apr 2016 - 19:46

Forrige emne - Næste emne

Louise Sørensen

Hej

Ved vielse no 2 står der Beskikkede Kurator ---- vil det betyde at faderen er død ?


https://www.sa.dk/ao-soegesider/billedviser?bsid=159534#159534,26828081

Heidi Ilsoee

"Forsørgelsesattest fra Albæk-Voel Sogneraad af 7. juni 1918. Ægteskabstilladelse fra den umyndige brudgoms beskikkede kurator og den umyndige bruds forældre"

Forsørgelsesattest betyder at man skulle vise at man ikke skyldte penge for sin forsørgelse.  Også set som fattigattest.

Iflg juridiske ordbog fra 1954 er kurator: "den, der før M.L.(myndigheds-loven) førte tilsyn med den mindreaariges (mellem 18 og 25 år) bestyrelse af sit gods, og hvis samtykke udkrævedes til gyldigheden af hans dispositioner over formuen.

Begge parter i denne vielse er under 25 år.

https://da.wikipedia.org/wiki/Myndighedsalder
http://denstoredanske.dk/Samfund,_jura_og_politik/Jura/Personret/myndighed


Annette Damgaard Hansen

Hej Heidi

En beskikket kurator var den, der øvede kontrol med den mindreåriges styrelse af formunen. Betegnelsen kurator brugtes, hvor fuldmyndighedsalderen , som tidligere var det fyldte 25. år, ikke var opnået. Myndighedsalderen blev i 1922 nedsat til det 21. år. Samtidig ændres betegnelsen fra kurator til værge.

Kuratorer blev beskikket af de samme myndigheder, som udnævner værger. For gifte kvinder under 25 år kunne ægtemanden beskikkes som kurator, og for mindreårige børn født uden for ægteskabet var moderen kurator.

Så det kunne måske godt tyde på at hans forældre er døde.

http://www.grifo.dk/slaegt_db.php?id=1176

VH Annette