Jens Isak Nielsen Kjærsgaard ~ Johanne Kathrine Thomsen gift inden 1919

Startet af Kim Melchior, 19 Maj 2016 - 02:49

Forrige emne - Næste emne

Kim Melchior

Hej,

Er der nogen der kender noget til dette ægtepar. De står anført som boende i Gørding Stationsby i 1918 hvor et barn de adopterer bliver døbt.

Barnet Karl Frederik Isak Nielsen var født i Stige, Lumby sogn Odense amt. Han bliver døbt ca 8 uger senere i  Gørding sogn, Ribe amt. Han var et uægte barn af pigen Anna Rasmine Nielsen. Fødslen er angivet i Lumby kirkebog uden navn for barnet, men moderens navn er angivet.

Den biologiske moder Anna Rasmine Nielsen er ifølge indførslen da hun blev konfirmeret i Lumby født i Odense den 18 Jul 1894, datter af Anders Jensen Nielsen og Hansine Johanne Jensen.

Karl Frederik Isak Nielsen bliver adopteret af Jens og Johanne Nielsen. Da han bliver døbt i Gørding er Jens Isak Nielsen Kjærsgaard og hustru Johanne Kathrine Thomsen indskrevet som faddere samt nogle andre med navnet Kjærsgaard. Vi formoder at det er adoptiv forældrene.

Vi har søgt folketællingerne 1916 og 1921 for Gording Stationsby uden at finde dette ægtepar.

Jens og Johanne emigrerede sammen med Karl i 1923 til Kalifornien.

Vi er p å bar bund med hensyn til hvor adoptivforældrene er født og gift og h åber af denne vej at der er nogen der m åske kender til familien.

Mvh,

Kim Melchior (USA)


Klaus Guldager

#2
Hvis Kim Melchior vil videre med Johanne, født 1896, så se

https://www.sa.dk/ao-soegesider/da/billedviser?epid=17138175#180644,30661010

Skt. Knuds Domsogn, Odense, hvor dåben fra Veflinge er indført omkring 27.dec.- fordi den var anmeldt fra "Fattig??" med "tilståelse" af 17.12.96.

mvh
Klaus


Jeg ved ikke hvor man skal søge efter denne anmeldelse.

Kim Melchior

Hej,

Mange tak for oplysningerne.

Vi har spekuleret over hvordan forbindelsen var etableret mellem Anna Rasmine Nielsen (Den biologiske moder) der boede i Lumby sogn paa Fyn og adoptiv foraeldrene der boede i Gørding sogn i Ribe amt.

Maaske det var gennem den fynske forbindelse idet baade Anna Rasmine Nielsen og Johanne Kathrine Thomsen havde forbindelser til Odense.

Mvh,

Kim Melchior (USA)