SSL kryptering

Startet af Erik Brejl, 08 Apr 2017 - 13:21

Forrige emne - Næste emne

Erik Brejl

Jeg har hørt rygter om, at google på et tidspunkt ikke længere vil indeksere sider, der ikke er krypterede og ses på nettet som https://
Mon det er rigtigt?  for det ville jo være en "katastrofe."
Mit webhotel one.com stiller ssl gratis til rådighed så længe deres tredjepart ikke kræver betaling for certifikatet, så det var formentlig meget enkelt at ændre, men hvad sker der i så fald med links der henviser til http:// ? Kommer de til siden med https://

Erik Brejl
https://brejl.dk

Arne Feldborg

Det varer nok et godt stykke tid før Google ligefrem holder op med at indeksere alm. html-sider. Men det er deres erklærede mål på længere sigt helt at udrydde sådanne sider.

Foreløbig har de begrænset sig til at markere alm. html-sider som usikre, hvis - og kun hvis - der på siden er logind bokse hvor der skal indtastes kodeord.

Bla. derfor er vi på slaegtogdata.dk nu også er inde under https allerede før folk logger ind. Og på dis-danmark.dk vil det komme inden for kort tid.

Men, hvis din udbyder stiller https til rådighed, så kan du da ligeså godt tage i mod tilbuddet. Normalvis vil der bare ske det, at hvis folk vælger "http://www.brejl.dk/" så vil de automatisk blive sendt til "https://www.brejl.dk/"
mvh. Arne Feldborg
Webmaster-assist Dis-Danmark
http://www.slaegtogdata.dk/

Erik Brejl

Mange tak Arne.
Du nævner ingen bagsider for mig eller mine besøgere.
Kender du nogle?
Det ser ikke ud til at være langsommere.
Erik Brejl
https://brejl.dk

Arne Feldborg

Den eneste ulempe jeg sådan lige kan komme i tanker om er, at hvis man har sider der henter og indlejrer billeder eller lign. fra andre servere, så skal disse billeder også ligge på en https-server. Ellers får brugeren nogle ret kontante advarsler, som det kan være lidt bøvlet at komme udenom.

Det er der dog ikke noget nyt i. Det er simpelthen en del af standarden, at man ikke må indlejre noget fra usikre sider i en https-side.

Men det er altså kun hvis man direkte indlejrer stof udefra i sin egen side problemet opstår. Feks. med
<img src="Billedadresse......" />


Ved almindelige links 'ud af huset', hvor man flytter brugeren fra een side til en anden er der ikke problemer. Feks. med
<a href="Linkadresse...">Linktekst</a>
mvh. Arne Feldborg
Webmaster-assist Dis-Danmark
http://www.slaegtogdata.dk/

Erik Brejl

Mange tak.
Jeg henter ikke billeder udefra, så det vil ikke være noget problem.
Mine få billeder ligger på eget domæne.

Erik Brejl
https://brejl.dk