Så er der igen en opdatering til databasen skippere.dk.

Startet af Erik Boysen, 04 Jun 2017 - 21:43

Forrige emne - Næste emne

Erik Boysen

Denne gang er det en større opdatering, især på skibe og skippere der passerede Kronborg og betalte Øresundstolden. Pt. er der 9069 eksaminerede skippere fra databasen der er registreret som passeret og med destination for rejsen.  Skibene er ikke direkte med navn men ofte med størrelse, som jeg så relaterer, hvis muligt, sammen med kilder fra andre arkivalier, såsom waterschouten, Oldermandens dagbøger med mere. I databasen anført som en fortolkning.
Kilden er Øresundstoldregnskaber som dækker perioden 1497-1856. De findes dels på Aol og endvidere i en database i Holland (som jeg synes er nemmere at håndtere) Desværre er årgangene ikke indekseret på hver enkelt protokol, og hvert år består af flere protokoller med forskellige nationaliteter. Større arbejde at finde protokollen med Danske/norske skippere.
I den forbindelse kan jeg nævne hollænderne er ved at transskribere og indeksere og gøre databasen søgbar. Der deltager, så vidt jeg ved,  1 dansker, nemlig provst emeritus Mogens Jensen fra Grindsted der transskriberer de danske protokoller mellem 1497-1633. Han har vist nået gennem 26 000 skibe. En anseelig mængde.
Endvidere er der nu 4288 skibe der har sejlet til 12 308 destinationer. 2349 borgerskabe især i København. 13 908 skippere der er eksaminerede ved Skipperlavet indeholdt i databasen.
Med venlig hilsen
ERIK BOYSEN
www.skippere.dk

OPEN YOUR MIND-USE OPEN SOURCE

Lis B. Jensen

Lis B. Jensen
* * * * * * * *
Ses i Legacy Forum: http://legacydansk.com og
https://vordingborglokalarkiv.dk/