Oversigt hvilket sogn Kbh`s gader høre til.

Startet af Gustav Jørgensen, 16 Feb 2018 - 15:18

Forrige emne - Næste emne

Gustav Jørgensen

Hej
Kom forbi denne side, med oversigt over hvilket sogn Kbh`s gader høre til.

https://www.kk.dk/sites/default/files/2017gadersogneroder.pdf

Mvh. Gustav

Towle

Hej Gustav,

Fin PDF. Tak for den :-)

Jeg vil dog også gøre opmærksom på, at Danish Family Search har gang i et meget spændende projekt, kaldet "Gade projektet". Projektet går ud på at opnå fuld oversigt over alle gader og veje, samt knytning af alle indtastede poster fra kirkebøger, folketællinger og andre arkivalier til adresserne. Gaderne vil kunne ses på Google kort, selv de gader som i dag er nedlagte. Alle matrikler vil kunne ses tegnet ind på Google kort. Man får fuld historie på gaden og matriklerne, og det vil være muligt at se en tidslinje for alle dem som harboet på gaden eller matriklen.

Projektet gør at man kan søge på gaden og finde alle de folketællinger, der er tilknyttet gaden, på trods af at gaden måske har skiftetnavn igennem tiden. Med tiden vil man også kunne gå ind på den enkelte matrikel og se alle tilknyttede folketællinger samt hvor den pågældende adresse bliver nævnt i kirkebøgerne.

Projektet er i sin vorden, men enkelte indtastere er allerede aktive og f.eks. har Dagmar Thorisdottir oprettet 23.620 poster og Kirsten Sanders 9.459. Lige nu er parret bag DFS travlt optaget af at bygge hus, men i maj bliver der sat fuld turbo på DFS, især Gade-projektet.

Der er udarbejdet et kompendium til en workshop på Slægtshistorisk Weekend, arrangeret af Sammenslutningen af Slægtshistoriske Foreninger (SSF) i samarbejde med DIS Danmark (https://www.danishfamilysearch.dk/projects/gader/Gadeprojekt.pdf).

Venlig hilsen
Kurt Hansen

John Nielsen