Sophiesminde i Skibet sogn i Vejle amt

Startet af Jens Ole Jensen, 15 Jul 2018 - 19:05

Forrige emne - Næste emne

Jens Ole Jensen

En overlevering i slægt

Hun boede i et hus tæt vest for Vejle, som nu er gården Sophiesminde, men tidligere kaldet Stochholm.

Kan det passe. Hvor lå Sophiesminde?


Jens Ole Jens Aalborg

Gitte Johansen

#1
https://arkiv.dk/vis/2651749

https://arkiv.dk/vis/2651743

https://arkiv.dk/vis/2651490

https://arkiv.dk/vis/2376174

Den skulle liggge på Vardevej, Skibet, et godt stykke fra Stochholm.

Cirka her, måske
Venlig hilsen
Gitte Johansen 8520 Lystrup

gittejohansen(snabel a)rocketmail.com

Jens Ole Jensen


Hans Rosendal

Kære slægtsforskere - her er vist noget vi har overset!

Når Jens Ole søger Sophiesminde, er det korrekt, at huset tidligere lå i Vejle omkring det sted, hvor Haraldsgade og Mindegade nu udgår fra Vardevej.

Men bonusoplysningen, som ligger i tillægsspørgsmålet / -oplysningen: "Hun boede i et hus tæt vest for Vejle, som nu er gården Sophiesminde, men tidligere kaldet Stochholm" - burde have forhindret bemærkningen "Vejle ligger langt fra Sveriges hovedstad".

I stedet burde vi have undersøgt forholdene omkring Sophiesminde (hvor Skøde- og Panteprotokollen netop angiver sammenhængen mellem Sophiesminde og Stochholm) - det vil jeg nu gøre i en ny tråd med en overskrift der forhåbentligt bedre fanger interesserede i Stochholm-slægten.

https://forum.slaegt.dk/index.php/topic,173059.0.html

Mvh
Hans

Gitte Johansen

#4
Hvem har skrevet Sveriges hovedstad???

Jeg er gået ud fra at Stockholm lå i Nørup. Det var det, jeg påpegede. Ikke Sveriges hovedstad.

Nu spørger Jens Ole jo om, hvor Sophiesminde lå, og det har jeg vel for søren svaret på.
Venlig hilsen
Gitte Johansen 8520 Lystrup

gittejohansen(snabel a)rocketmail.com

Hans Rosendal

Hej Gitte.

OK - men det er netop antagelsen, om at det Stockholm(hus), Jens Ole interesserer sig for, ligger i Nørup, jeg er uenig med jer i.

Det er korrekt, at der ligger et Stokholmhus i Nørup - men fra andre tråde om emnet (som du bl.a. selv har været involveret i), ved du, at Jens Ole's interesse for huset er relateret til familien Stochholm - og denne familie har efter min bedste overbevisning ingen forbindelse til huset i Nørup. I den forbindelse er det altså irrelevant at angive afstanden fra Sophiesminde til Stockholm i Nørup.

I min nye tråd forsøger jeg at skabe konsensus, om at Stochholm-familien er knyttet til Stochholmhuset i Skibet sogn - det hus som if. skødeprotokollen mellem 1794 og 96 ændrede navn til Sophiesminde. Det er denne kobling Jens Ole søger.

Hvh
Hans

Gitte Johansen

Nu skulle jeg jo bare finde Sophiesminde i denne tråd, og i en anden tråd har jeg så fundet Stockholm i Nørup, hvor 2 hærdede slægtsforskere også har være inde og fortalt, at Stockholm lå i Nørup sogn.

Det, jeg studsede over, var at du skrev "Sveriges hovedstad", som jeg aldrig har nævnt, og som du burde have set i den tråd du linker til, hvor jeg skriver Stockholm i Nørup.

Det synes jeg godt nok er at gøre grin med folk.
Venlig hilsen
Gitte Johansen 8520 Lystrup

gittejohansen(snabel a)rocketmail.com

Jens Ole Jensen

#7
Forstår ikke hvad du mener Gitte

Tror dog det er henvendt til Hans




Jens Ole


Gitte Johansen

Hej Jens Ole

Selvfølgelig er det ikke til dig. Det ved jeg da, du aldrig kunne finde på.
Venlig hilsen
Gitte Johansen 8520 Lystrup

gittejohansen(snabel a)rocketmail.com

Hans Rosendal

Kære Gitte og Jens Ole.

Skal vi ikke bare slå fast at:

Jens Ole spørger dels om beliggenheden af Sophiesminde - dels hvorvidt Sophiesminde tidligere hed Stochholm.

Gitte har fundet Sophieminde - mange tak for det, jeg kendte ikke koblingen mellem Stochholm(hus) og Sophiesminde - har bare altid, vidst at det relevante Stochholmhus lå i Skibet sogn.

En sammenkobling mellem navnene Stochholm(hus) og Sophiesminde fremgår stensikkert af samtidige arkivalier. Navnelisten til skødeprotokollen https://www.sa.dk/ao-soegesider/da/billedviser?epid=16506609#220986,41668039, og selve protokollen https://www.sa.dk/ao-soegesider/da/billedviser?bsid=220923#220923,41643416 - stedet var "Stockholm /. nu. Sophiesminde kaldet ./".

Svaret på Jens Oles andet delspørgsmål er altså: Ja, det er korrekt at Sophiesminde tidligere hed Stochholm. Der lå altså et Stochholmhus dér, hvor Mindegade og Haraldsgade nu udgår fra Vardevej i Vejle.

Selv to "hærdede slægtsforskere" kan muligvis tage fejl - som ydmyg amatør-slægsforsker har jeg tilladt mig at fremsætte nogle argumenter omkring placeringen af huset i den nye tråd: https://forum.slaegt.dk/index.php/topic,173059.msg905868.html#msg905868. Hører gerne Jens Oles kommentarer, så vi forhåbentlig kan nå konsensus om placeringen.

Mvh. Hans