Findes der et godt (og ikke for dyrt) program til slægtsforskning

Startet af Mads Peter Vej-Hansen, 02 Aug 2018 - 21:14

Forrige emne - Næste emne

Mads Peter Vej-Hansen

Hej
Jeg har gennem 1½ år benyttet MyHeritage. Men dels er det dyrt med et løbende abonnement (over 1000 kr/år), og dels har jeg i den forløbne tid fået rigtig mange smartmatches og desværre også mange dubletter. I dag er der mere end 8.000 i træet, og jeg har tabt overblikket!


Jeg leder efter et program, der kan ligge på min egen PC. Også hvor data og struktur i givet fald kan uploades til min egne hjemmeside.


Efter at have kigget rundt på nettet og i DIS' oplysninger har jeg fornemmelsen af, at Legacy eller Ancestry nok er de bedste programmer, men jeg føler mig ikke helt sikker. Heller ikke hvilket (af disse) jeg bør foretrække. Det er svært at gennemskue.


Der er også et problem med at få en GEDCOM-fil ud af MyHeritage (på nettet) uden at gå via MyHeritage Family Tree Builder (på min PC). Jeg har ikke på netversionen kunnet se andre muligheder.
Pga større biografier bliver biografi-feltet opdelt i mange delfelter (formatet skrider), så jeg tror ikke at jeg uden en omfattende mellemredigering kan få importeret GEDCOM-filen til andre programmer. Det er dog til at løse, men ret kedeligt og monotont med 8.000 linjer.
Det program, jeg søger, skal helst have mulighed for, at jeg kan importere GEDCOM-filen og bruge denne som udgangspunkt til det rigtige/endelige slægtstræ

Jeg håber ikke, at mine spørgsmål er for store og omfattende her på forummet. Men jeg tror, at der er mange andre end mig, der gerne vil have lidt mere direkte rådgivning. Når jeg spørger i min lokale DIS, får jeg desværre ikke så konkrete svar, at jeg kan komme videre. Ingen vil komme med klare anbefalinger!


Venlig hilsen og på forhånd tak
Mads

Anne Marie Holck

#1
Ancestry er jo også et online-program med fuldstændig samme fejlmuligheder som MH og i øvrigt også med årlig abonnementsbetaling.

Legacy kan du teste i gratisudgaven, så du ikke køber katten i sækken, og når du så beslutter dig, er det en engangsbetaling, pt. 29,95 USD. Den aktuelle version er Legacy 9 og den kan du bruge til alle de formål, du remser op. Opgradering til en kommende Legacy 10 vil skulle betales, men det er ikke et krav at opgradere. Opgraderinger finder sted ca. hver 2.-3. år. Opdateringer derimellem er gratis.

Download her http://legacydansk.com/?page=downloadLegacy og hvis du beslutter dig for at købe Legacy Deluxe, så skal det ske her https://legacyfamilytree.net/secure/LegacyDansk.htm

Dansksproget brugermanual kan købes her http://legacydansk.dk/legacy%20brugermanual.html

Og så er der desuden et dansk brugerforum her http://legacydansk.com/forum/

Mads Peter Vej-Hansen

Hej og (foreløbigt) tak

Jeg tror, at jeg har taget fejl af Ancestry og Ancestris (open ressource og gratis). Undskyld fejltagelsen.
Det kunne jo være at Ancestris gav mig de fornødne muligheder.

Ancestry er nok alt for tæt op ad MyHeritage - også prismæssigt