Er Niels Niels - eller er der to Niels? Midtjylland i 1600-1620....

Startet af Michael Rosenkrands, 17 Sep 2018 - 18:38

Forrige emne - Næste emne

Michael Rosenkrands

Hej med jer.

Jeg er kommet godt i gange med Wibergs præstehistorie - og sikke et væld af information.


Jeg kunne godt tænke mig at høre jeres vurdering i denne sag - jeg efterforsker Niels Pedersen Fogh, som jf. mine undersøgelser skulle være have været præst i Grønbæk Sogn - og han er da også i Wibergs præstehistorie - se dette link: https://wiberg-net.dk/351-Groenbek.htm#NielsFogh

Når jeg forsker i hans aner - og i den forbindelse kigger på andres hjemmesider og slægtstræer, så kan jeg se, at mange skriver, at han også har været cap. og præst i Storring Sogn. Det er jeg dog ikke helt sikker på er rigtigt... så derfor spørger jeg jer mere erfarne i feltet - er Niels Niels? Eller er der tale om 2 Niels?

Her er link til Niels i Storring Sogn: https://wiberg-net.dk/1098-99-Storring.htm#NielsFog-de


Det er meget pudsigt, at de har samme navn, og er præst i ca. samme periode - og de dør det samme år... men de er angivet til at have forskellige koner...de har været til prøveskrift på forskellige tidspunkter mm.


Så noget peger på, at de sådan set godt kunne have været samme person - hvilket flere har konkluderet, at de er.... og noget andet tyder på, at de ikke er de samme personer....

Hvad mener I? Og hvad lægger i til grund for jeres vurdering?

På forhånd tak for hjælpen. :-)

MVH

Michael

Ole Westermann

Det er 2 forskellige personer, som tilfældigvis har samme navn.
Deres livsbane umuliggør klart, at det ikke kan være samme person.

mvh Ole

Michael Rosenkrands

Tak for vurderingen, Ole. Jeg er af samme opfattelse, men da jeg fortsat er forholdsvis ny i faget, og fordi jeg finder mange derude, der mener, at det er samme person, så tænkte jeg, at det var smart at få be- eller afkræftet.

Tak igen :-)

Michael