Conrad Mejer og Jyske Kyrasserregiment

Startet af Jakob Kær Nielsen, 01 Maj 2019 - 19:25

Forrige emne - Næste emne

Jakob Kær Nielsen

Kære alle slægtsforskere,

Conrad Mejer, har ifølge flere kilder været bosat i Holbæk Sankt Nikolaj Sogn, som korporal og senere rytter ved HE Major Rhodens
Eskadron, senere ved Major von Bardenflets regiment. Dette understøttes af mindst tre kilder i Enesteministralbogen og den første ses februar 1764 hvor hans søn Hermand døbes.

https://www.sa.dk/ao-soegesider/da/billedviser?epid=17116019#204239,38747240

Tidligere kilder, som eksempelvis vielsen med Kirstine Maria Carlsdatter, mor til Hermand, eller endnu en barnedåbsregistrering (som der er noget det tyder på skulle være der), er dog ikke til at finde. Mere generelt synes vielser med korporaler eller rytterer, eller fødsler af mødre gift med selvsamme, slet ikke til stede i Enesteministralbogen i tiden før ca. 1763/64.


Hvis man ser lidt nærmere på regimentet Conrad er underlagt, Jyske Kyrasserregiment, skifter dette navn fra 1. Jyske Nationale Rytterregiment i 1763, året før Hermand fødsel.

http://www.grifo.dk/slaegt_db.php?id=1091

Jeg tænker derfor, om noget ved mere om dette regiment og hvorledes regimentet i forbindelse med navneskiftet flyttede hele garnisionen til Holbæk.

Såfremt min antagelse passer, er jeg i hvert fald ganske interesseret i at vide hvilken by regimentet kom fra, da jeg derved måske vil kunne finde Conrad Mejers og Kirstine Maria Carlsdatters vielse og/eller andet interessant i dette sogns Enesteminiistralbog.

Jeg håber, at nogen ved noget om regimentet eller måske kan henvise mig til interessant litteratur, så jeg selv kan komme videre.

Mvh. Jakob

Helle Nielsen

Hej Jacob

wadschier.dk findes der en database over "Hæren, garnisoner og regimenter".

Nedenfor er vist et link til siden, hvor jeg i forvejen har fundet frem til 1. og 2. Jyske nationale Rytterregiment, som i 1763 blev omdøbt til Jyske Kyrasseregiment.
https://www.wadschier.dk/haeren-garnisoner-regimentschefer/haer/1-jyske-nationale-rytterregiment/54

Herfra kan du selv aktivere linket til en oversigt over garnisonerne.
- Forhåbentlig vil denne side kunne hjælpe dig til at komme videre i din eftersøgning, selv om der desværre ser ud til at være en vis usikkerhed mht., hvor garnisonerne lå i den periode, du er interesseret i.

Venlig hilsen
Helle

Jakob Kær Nielsen

Kære Helle,

Tak for linket. Jeg kendte godt til wadschier.dk, men kunne ikke lige finde oversigten som du venligst fremsendte til mig.

Ifølge Daisy, bør jeg kunne finde yderligere materiale på Rigsarkivet som måske kan hjælpe mig på vej.

God bededag.

Mvh. Jakob

Karin Andersen

Hej  :)

Et lille hint.

Den Major Rhode du nævner er vist nok identisk med Johan Nicolaj Rhode, som jeg har "set" i Holbæk i 1763. Han blev gift i Slagelse i 1749, men om hans eskadron også var i Slagelse ved jeg ikke.

Venligst  :)

Karin
Rhode-listen. ca. 650 personer findes under "Slægtshistorier" https://www.slaegtogdata.dk/forum/index.php/topic,118658.0.html

Jakob Kær Nielsen

Tak for hintet Karin.

Jeg ser om ikke Slagelse kunne være stedet hvor Conrad blev viet.

God aften.

conrad-larsen

Hej Jakob
Har selv brugt en del tid på Conrad Mejer. Oplyses at være 70 år ved begravelsen i 1796 i Kirke Flinterup - altså født omk. 1726. Har fundet en Conrad med en far xxx Mejer født 1725 i Vejle. Der er ingen garanti, men en rimelig sandsynlighed for at han er lig vores Conrad.
Hilsen  -  Alex

Ole Dorch

Ja, vi er mang,e der har søgt korporalen/skovfogedens ophav igennem årene. Et af problemerne er, at der var flere personer med det navn i de omtalte år. Den Conrad der ses født i Vejle er desværre ikke den "rigtige". Sidstnævnte er tidligere "behandlet" i denne tråd: https://www.dis-danmark.dk/forum/read.php?1,19286,19328#msg-19328

mvh.
Ole Fabricius Dorch