Ændring af adgangen til DIS-Forum

Startet af Kathrine Tobiasen, 18 Mar 2015 - 08:38

Forrige emne - Næste emne

Kathrine Tobiasen

Det har længe været en anstødssten for mange medlemmer, at ikke-medlemmer har fyldt meget i visse grupper og undertiden højlydt har diskuteret, hvordan foreningen skulle forholde sig til diverse spørgsmål.

Vi har ønsket at markere, at der er forskel på, hvad man kan og ikke kan som henholdsvis medlem og bruger, og som konsekvens heraf har vi nu delt Forum op i tre dele med hvert sit niveau for adgang. I den første del, som frit kan bruges af alle medlemmer og registrerede brugere, befinder sig de typiske hjælpe-grupper: AneEfterlysning, Hjælp til tydning af tekster, Find your relatives in Denmark og Opslag i bøger og på arkiver samt Om brug af DIS-Forum.

I næste del kan både medlemmer og brugere åbne trådene og læse dem, men kun medlemmer har mulighed for at skrive/svare. Det drejer sig om grupperne: Slægtsforskning - metode og teknik, AO, DDA, program- og webproblemer og Projekter.

Endelig er der sidste del med grupperne Foreningsforhold, Forslag til vedtægtsændringer, Markedspladsen, Opslag internationalt og Slægtshistorier, som hidtil kun har været synlige for medlemmer. De kan nu ses i gruppeoversigten, men kun medlemmer kan åbne disse grupper og læse og skrive i dem.  

Det skal understreges, at vi fortsat vil være et åbent forum, hvor alle slægtsforskere kan komme og få hjælp til anejagten eller hjælpe andre, alt efter evne og behov. Men hvis man ønsker mere specialiseret hjælp og indflydelse på, hvad foreningen skal beskæftige sig med og forholde sig til, må man blive medlem.

Kommentarer, indvendinger m.v. henviser vi til Foreningsforhold, hvor et enslydende indlæg også kan ses.
Med venlig hilsen
Kathrine Tobiasen
Moderator

Bliv medlem af Danske Slægtsforskere. Det koster kun 290 kr. pr. år.