Mine indstillinger Ny bruger
Glemt adgangskode?
Kodeord
Sektioner
Handlinger tilknyttet webside
Forside / Aalborg / Lidt af hvert / Medlemmernes indlæg / Birthe Hansen's historie fortsættelse

Birthe Hansen's historie fortsættelse

Her forsætter historien om min kære tiptipoldefar.

Hvordan blev Christens liv efter 4 år i Viborg Tugthus.


Smeden i Storvorde Christen Jensen blev dømt til 4 år i Viborg Tugthus efter at have forvoldt sin kones død 1850. Kort tid efter han var kommet i fængsel blev han syg og var på sygeafdelingen i 3 uger. Han blev sat til at arbejde på et værksted. Han måtte sende post 2 gange om året og sendte til datterens fødselsdag og til jul.

Christen vendte hjem til Storvorde d. 2. januar 1855 og bosatte sig hos storbroderen Villads Christensen hvor hans datter var plejebarn. I marts blev han gift med en jævn aldrene kusine og blev smed igen. Parret fik en søn året efter, men det var nok ikke så let at blive accepteret af samfundet igen, der gik i hvert fald 1½ år før præsten døbte drengen og skrev at faderen havde bestemt at han skulle kaldes Jens Christian, før han rejste.

Christens liv i Amerika 01.jpg

Hvor rejste han hen? Jo, Christen var blevet fanget ind af Mormonerne og blev skilt fra Maren Poulsdatter og rejste med en gruppe til København og sejlede med L. N. Hvidt d. 1. april 1859 til Grimsby og med jernbane til Liverpool hvor han gik ombord på fuldriggeren William Tapscott. Skibet sejlede fra Liverpool d. 11. april med 725 passagerer fordelt på 9 nationaliteter og kom til New York d. 13. maj og blev modtaget på Castle Garden. Samme dag fortsatte rejsen med Steamboat op til  Hudson til Albany, videre med jernbane via Niagra, Windsor i Canada, Detroit i Michigan, Quincy, Illinois til St. Joseph, Missouri. Om eftermiddagen gik de ombord på dampskibet “St. Mary” som bragte dem til Florens i Nebraska, hvor de ankom den 25. maj om morgenen. Nu sluttede de sig til “Robert F. Neslen Pioneer Waggon Compagny” og afgik fra Firenze d. 6. juni 1859. Her blev der købt alt det nødvendige som der kunne blive råd til. Compagniet drog afsted med 56 håndvogne og 230 personer. D. 4. september efter 3 måneders rejse kom de  til Salt Lake City og blev modtaget af 2 orkestre og mange mennesker og ført ind igennem byen.

Christen døde 78 år gammel i1898. 1. kone Else døde 1904 og ville ikke begraves ved Christen og Lena, men et andet sted på kirkegården. 3. kone Line døde 1899.

Christens liv i Amerika 02.jpg

Christen har haft forbindelse hjem til Danmark for i 1873 rejste hans ½ søster Signe Jensdatter med sin mand og 2 børn over til ham og de er begravet på samme kirkegård.

Jeg har mange gange skrevet hans navn ind i Family Search og pludselig en aften var der resultat og det væltede frem med koner og børn. Jeg skrev til en mail adresse og fik forbindelse til Brent Overson der kan skrive dansk, norsk og her er noget han beretter.

Efter Christian Jensen flyttede til Montpelier, Idaho, han var en hårdtarbejdende, respekteret mand i samfundet. Han fortsætter sin smed arbejde og også var en landmand. Christian var kendt som en fred maker. Der var en masse Ameican indianere bor i området Montpelier. Da det så ud der kunne være alvorlige problemer mellem befolkningen i Montpelier og indianerne.  Christian tanke om en måde at forhindre blodsudgydelser. Han besluttede grunden indianerne var ballade var de var sultne. Så Christian dræbte seks af hans kvæg, renset dem og ristede dem i seks gruber. Han sendte derefter sin søn til at tale med indianerne og invitere dem til en fest. Indianerne kom til Christians hjem, spiste, og efterladt i fred, aldrig at skabe problemer igen. De værdsat Christians slags handlinger, og gav ham bøfler huder, tæpper og andre indiske lavet gaver.

Birthe Hansen

Christens liv i Amerika 03.jpg

23.11.2019 kl 13:00 Slægtshistorisk Forening Guldborgsund Hvad døde Maren af? - om dødsattester, jordemoderprotokoller og en masse andre kilder v/Erik Kann
26.11.2019 kl 10:00 Workshop for slægtsforskere. Vi holder et lille oplæg om dagens emne, hjælper hinanden med slægtsforskning generelt, programmer og hjemmesider en slægtsforsker bruger, tydning af kilder oa. Kom med dine udfordringer, og vi forsøger at løse dem i fællesskab. Der vil blive sendt mail til alle medlemmer før hvert møde med angivelse af dagens emne.
26.11.2019 kl 10:00 Frivillige vejledere på læsesalen – Hjælp til slægtsforskning, Rigsarkivet København Vil du på sporet af din slægt? Har du brug for hjælp til at komme i gang med at slægtsforske eller gode råd til at komme videre? OBS: Vejledningen er flyttet til tirsdage!
26.11.2019 kl 19:00 Sokkelund Slægtsforskere- Åbent hus Åbent hus