Mine indstillinger Ny bruger
Glemt adgangskode?
Kodeord
Sektioner
Handlinger tilknyttet webside
Forside / Aalborg / Lidt af hvert / Vejledninger

Vejledninger

Introduktion til Mediestream

Her er mange gode fif og kneb specielt under SØGETIPS

Hent introduktion HER

Vejledningen


Få mere ud af FamilySearch

Kom godt i gang med GEDCOM,
FamilyTree og Legacy integration

Det er med fornøjelse at vi hermed kan præsentere vore medlemmer for endnu en mulighed for at lægge slægtsdata op i ”skyen” og dermed fremtidssikre dem.

Når GEDCOM-fil er eksporteret til FamilyTree kan du sammenligne de 2 sæt data, måske finder du ændringer som kan tilføjes eller endnu bedre findes ukendte slægtninge. – Dette er det geniale ved at bruge FamilyTree, læs mere herom i vejledning. Dine data på eget slægtsprogram vil ikke blive berørt af dette.

Stor tak til de to Legacy instruktører Jørn Bolander og Arne Leismann, som i samarbejde med Peter Højvang Christensen fra Slægtshistorisk Center i Aalborg har gjort dette muligt.

Karl Erik Hansen

Hent vejledningen HER

Rigsarkivet

Rigsarkiver har mange foldere og hjælpemidler vedrørende slægtsforskning til download se nedenfor:

Under Foldere til download, findes folderene - GAMMEL TIDSREGNING - DEN LILLEBITTE LATINORDBOG samt - Stedregister til Nørrejyske Godsarkiver ved Bente S. Vestergaard og Stedregister - Retsbetjente På Sjælland, Lolland-Falster, Bornholm. SE HER

Under Nyttige hjælpemidler, når du arbejder med kirkebøger - findes forskellige hjælpemidler og foldere, som kan være til hjælp ved arbejdet med disse. SE HER

Families app

Vejledning til Families app, skrevet af Jørn Bolander, kan hentes HER

23.11.2019 kl 13:00 Slægtshistorisk Forening Guldborgsund Hvad døde Maren af? - om dødsattester, jordemoderprotokoller og en masse andre kilder v/Erik Kann
26.11.2019 kl 10:00 Workshop for slægtsforskere. Vi holder et lille oplæg om dagens emne, hjælper hinanden med slægtsforskning generelt, programmer og hjemmesider en slægtsforsker bruger, tydning af kilder oa. Kom med dine udfordringer, og vi forsøger at løse dem i fællesskab. Der vil blive sendt mail til alle medlemmer før hvert møde med angivelse af dagens emne.
26.11.2019 kl 10:00 Frivillige vejledere på læsesalen – Hjælp til slægtsforskning, Rigsarkivet København Vil du på sporet af din slægt? Har du brug for hjælp til at komme i gang med at slægtsforske eller gode råd til at komme videre? OBS: Vejledningen er flyttet til tirsdage!
26.11.2019 kl 19:00 Sokkelund Slægtsforskere- Åbent hus Åbent hus