Mine indstillinger Ny bruger
Glemt adgangskode?
Kodeord
Sektioner
Handlinger tilknyttet webside
Forside / Aalborg / Kalender / DS - Aalborg - foredrag v/ Hans Wendelboe Bøcher

DS - Aalborg - foredrag v/ Hans Wendelboe Bøcher

Kirke- og Kulturmedarbejder, lærer holder foredraget "Manden, Konen & Missionen".

I 1902 rejste den unge landmandssøn Mogens Uhrenholt fra Øster Uttrup ved Aalborg til USA. Her uddannede han sig til læge. Men inden nåede han at miste både sin kone og (mindst) et barn!
14 år senere, under Første Verdenskrig, rejste han nygift ud som en af de første missionærer til Nigeria. Her byggede han med sin kone, Eline, en ny missionsstation i Shellem: To kirker, en skole, 35 patientboliger og et hospital af mursten blev det til på bare 10 måneder, inden Mogens døde af blackwater fever. Under et år senere døde også Eline af samme sygdom.
Siden 2006 har jeg forsket i historien. Gennem kontakt med slægtninge til parret og research i arkiver i ind- og udland giver jeg nu - på 100 års afstand og på tværs af kontinenter og kulturer - fortællingen om Mogens og Eline Uhrenholt liv og levned, før, under og efter årene i Afrika.
Foredraget er lige dele personalhistorie, afrikafortælling, online slægtsforskning (som kun kan inspirere og give fif til at forske i egen familie!) og missionshistorie. Men først og fremmest en levende fortælling om to almindelige mennesker med helt ualmindelig liv! Det er en stærk, menneskelig beretning, der rulles op, når dette foredrag med video og billeder først kommer i gang.

Foredraget afholdes i samarbejde med Folkeuniversitetet i Aalborg.

Pris: Kr. 125 pr. gang (medlemmer af Danske Slægtsforskere har fri entré mod fremvisning af medlemskort).

Starttidspunkt:
13/03 2019 19:00
Sluttidspunkt:
13/03 2019 21:00
Arrangementets adresse:
Aalborg Universitet,Badehusvej 21, auditorium 7 (over gården), 9000 Aalborg. Der er adgang fra både Badehusvej og Strandvejen.
Sted:
DS - Aalborg - foredrag v/ Hans Wendelboe Bøcher
Kirke- og Kulturmedarbejder, lærer holder foredraget "Manden, Konen & Missionen".

13/03 2019 19:00
Region:
Nordjylland
Handicapvenlig adgang:
Ja