Mine indstillinger Ny bruger
Glemt adgangskode?
Kodeord
Sektioner
Handlinger tilknyttet webside
Forside / Aalborg / Kalender / DS - Aalborg - foredrag "Faderskabssager og Skilsmisser" v/ Svend-Erik Christensen, Brabrand

DS - Aalborg - foredrag "Faderskabssager og Skilsmisser" v/ Svend-Erik Christensen, Brabrand

Faderskabssager og Skilsmisser

Børn født uden for ægteskab giver ofte problemer i slægtsforskningen. Ikke sjældent er det svært at identificere faderen ud fra det opgivne navn i kirkebogen, hvis der overhovedet er anført noget navn på faderen deri. Vi vil se nærmere på muligheden for alligevel at finde frem til faderen via andre kilder som f.eks. alimentationssager (faderskabssager).

I katolsk tid (før 1536) var det ikke muligt at blive skilt og indgå i nyt ægteskab. Siden blev det muligt at blive skilt, men i starten kun når særlige betingelser var opfyldt. I mange år var der krav om både en gejstlig og verdslig mægling mellem parterne samt en separationstid på 3 år, før en skilsmisse kunne tillades. Vi ser nærmere på kildernes oplysninger om ægtefolk, der ønsker at blive skilt.

Pris: Kr. 125 pr. gang (medlemmer af Danske Slægtsforskere har fri entré mod fremvisning af medlemskort).

 

Starttidspunkt:
10/09 2019 19:00
Sluttidspunkt:
10/09 2019 21:00
Arrangementets adresse:
Aalborg Universitet, Strandvejen 19, auditorium 7 (over gården), 9000 Aalborg. Der er adgang fra både Badehusvej og Strandvejen.
Sted:
DS - Aalborg - foredrag "Faderskabssager og Skilsmisser" v/ Svend-Erik Christensen, Brabrand
Faderskabssager og Skilsmisser

10/09 2019 19:00
Region:
Nordjylland