Forside / Aalborg / Foreningen / Danske Slægtsforskere - Aalborg nyheder / FOLKEUNIVERSITETET

FOLKEUNIVERSITETET

Et liv på kanten – Om Chris Madsens utrolige liv.

Foredrag med lektor Frans Ørsted Andersen, Aarhus Universitet og forfatter Leif Ernst den 12. marts.

Særtilbud for De Samarbejdende Kulturelle Foreninger i Aalborg, Danske Slægtsforskere og Aalborg Grænseforening:
’TILMELD 2 – BETAL FOR 1’

Dansk-amerikaneren Chris Madsen er igen blevet genstand for forskning, bogudgivelser og udstillinger, både i Danmark og USA. Men allerede i 2003 udgav den aalborgensiske forfatter Leif Ernst en gennemgribende og meget grundig biografi, hvori han fremlægger dokumentation for de kriminelle sider af Chris Madsen, der ellers er en Westernhelt i USA. Både Ernsts udgivelse såvel som den nye bog, ”Et liv på kanten. En biografisk fortælling om Chris Madsens utrolige liv” vil blive præsenteret på foredraget, der også vil omtale den Chris Madsen forskning, der foregår på det danske museum i Iowa, USA ( https://www.danishmuseum.org/).

Se flyer med mere information.

23.11.2019 kl 13:00 Slægtshistorisk Forening Guldborgsund Hvad døde Maren af? - om dødsattester, jordemoderprotokoller og en masse andre kilder v/Erik Kann
26.11.2019 kl 10:00 Workshop for slægtsforskere. Vi holder et lille oplæg om dagens emne, hjælper hinanden med slægtsforskning generelt, programmer og hjemmesider en slægtsforsker bruger, tydning af kilder oa. Kom med dine udfordringer, og vi forsøger at løse dem i fællesskab. Der vil blive sendt mail til alle medlemmer før hvert møde med angivelse af dagens emne.
26.11.2019 kl 10:00 Frivillige vejledere på læsesalen – Hjælp til slægtsforskning, Rigsarkivet København Vil du på sporet af din slægt? Har du brug for hjælp til at komme i gang med at slægtsforske eller gode råd til at komme videre? OBS: Vejledningen er flyttet til tirsdage!
26.11.2019 kl 19:00 Sokkelund Slægtsforskere- Åbent hus Åbent hus