Forside / Aalborg / Foreningen / Danske Slægtsforskere - Aalborg nyheder / Pressemeddelse, Slægtensdag

Pressemeddelse, Slægtensdag

Slægtensdag 24 september 2016

Pressemeddelelse

De rejste ud, men hvorhen og hvorfor?

For 150 år siden og de følgende 50 år udvandrede i tusindvis af danskere til de andre nordiske lande og endnu flere tog den lange sejltur til fx Amerika og Canada.

Mange danske familier har slægtninge – 4-5 generationer tilbage - som udvandrede, nogle har tjek på hvortil og hvordan det gik dem, mange har med stor fornøjelse kontakt med deres fjerne slægtningen via Facebook, Skype og andre nutidige kommunikationskanaler.

Andre er ikke kommet i gang eller søger stadig, til dem er der god hjælp at hente på Slægtsforskerdagen der afholdes på HistorieAalborg, Arkivstræde 1, lørdag den 24. september kl. 10-16.

Om formiddagen vil Ketty Johansen, Nr. Sundby fortælle om skudehandlen med Norge i det 18. og 19. århundrede. To garvede slægtsforskere Per Valebrokk og Brit Hauge fra DIS Vest-Agder i Kristiansand vil guide deltagerne frem til gode links hvor der findes danskere der blev nordmænd, de fortæller også om hvorledes man kan lave en fotoslægtsbog hvor det er billederne der fortæller.

Eftermiddagen indleder Bente Jensen, Aalborg Stadsarkiv med en orientering om Rigsarkivets database Daisy og andre vigtige danske internet steder bl.a. Arkivalieronline. Tove Michelsen, HistorieAalborg fortæller, hvordan man finde de udvandrede i den omfattende amerikanske database Ancestry. Dagens sidste indlæg handler om de rige muligheder der findes på søgemaskinen Familysearch, herom fortæller Peter Højvang Christensen, Slægtscenter Aalborg.

Der vil være mulighed for hen over dagen at få en snak med indlederne, medarbejdere HistorieAalborg og bestyrelsesmedlemmer fra Slægtshistoriskforening for Aalborgegnen samt Slægt & Data / DIS Aalborg. Ovenstående tre arrangører giver også hjælp til at komme i gang med slægtsforskning. Nysgerrige, nystartede og garvede slægtsforskere er velkomne og der er gratis adgang.

På arrangørernes vegne:

Karl Erik Hansen, formand for Slægt & Data / DIS Aalborg – tlf. 7175 6001 / kehansen9230@gmail.com

18.11.2019 kl 10:00 Slægtsroderi, Danske Slægtsforskere Odense En workshop for slægtsforskere.
18.11.2019 kl 13:00 DS Egedal - Slægtsmandag Vi mødes og hjælper hinanden
18.11.2019 kl 19:00 Danske Slægtsforskere Helsingør foredrag ved genealog Kurt Joergensen, Flensborg 18.11.2019 Archion og Den Slesvigske Samling
18.11.2019 kl 19:00 Slægtshistorisk Forening Vestsjælland: Udvandringen fra Danmark og Vestsjælland til Amerika Foredrag med mag. art. Henning Bender