Mine indstillinger Ny bruger
Glemt adgangskode?
Kodeord
Sektioner
Handlinger tilknyttet webside
Forside / Aalborg / Hjælp til slægtsforskning / Arkiver

Arkiver

Et udvalg af arkiver

I Aalborg kommune findes en lang række lokalarkiver. Via dette link kan man finde navn, adresse og links til hjemmesiderne.

 

Statens Arkiver

En fælles indgang til Rigsarkivet og Landsarkiverne.Her findes en fyldig vejledning for begyndere i slægtsforskning, oplysninger om hvordan man bruger arkivalier og om arrangementer.

 

Arkivdatabasen Daisy

I Daisy kan du finde oplysninger om Statens Arkivers samlinger og bestille arkivalier hjem til dit eget nærmeste stadsarkiv. Du kan se i Daisy, hvem arkivskaberen er, hvor arkivalierne findes og hvad de indeholder.

Der er desuden indscannet en mængde arkivalier, f.eks kirkebøger, folketællinger, tingbøger og lægdsruller for hele landet.

 

Aalborg Stadsarkiv

Her giver HistorieAalborg  vejledning i at finde de rigtige kilder og i at søge i databaser. En torsdag om måneden er der introduktion for nybegyndere i slægtsforskning. Der er udvidet adgang til databasen Ancestry på arkivets pc.

 

Det danske Udvandrerarkiv

Det Danske Udvandrerarkiv er Danmarks hovedsamling af breve, dokumenter, film, billeder, lydbånd, aviser mv. Arkivet fortæller spændende historier om dansk udvandring til hele verden og indeholder vigtigt information og viden om migration og kulturmøder. Udvandrerarkivet har siden dets grundlæggelse den 3. juli 1932 haft til formål at værne om og dokumentere den del af Danmarkshistorien, som handler om de landsmænd, der er rejst ud for at søge lykken under fremmede himmelstrøg. Arkivet findes på Aalborg Stadsarkiv.

.

Hovedstadsarkiverne

En oversigt over Københavns arkiver. Her findes også en vejledning om, hvordan man kommer i gang med at finde sine rødder.

21.11.2019 kl 08:00 Tur til Rigsarkivet i Viborg Tur med DS Thisted og Omegn til Rigsarkivets læsesal i Viborg med brugerhjælp og tema om skifter
21.11.2019 kl 10:00 Skrifter - Rigsarkivet, Viborg Introduktion ved frivillige vejledere
21.11.2019 kl 10:00 Frivillige vejledere på læsesalen – Hjælp til slægtsforskning - Rigsarkivet, Viborg Vil du på sporet af din slægt? Har du brug for hjælp til at komme i gang med at slægtsforske eller gode råd til at komme videre?
21.11.2019 kl 10:00 Brugerhjælp Tema 3: Skiftearkivalier. Introduktion ved Karen Straarup kl. 10.00-12.00.