Mine indstillinger Ny bruger
Glemt adgangskode?
Kodeord
Sektioner
Handlinger tilknyttet webside
Forside / Aalborg / Hjælp til slægtsforskning / Databaser

Databaser

Et udvalg af databaser

Arkivalieronline

Statens arkiver har indscannet kirkebøger og folketællinger og andre arkivalier, som f.ex. skifter, borgerlige vielse, brandforsikringer og ejendomsoplysninger. Disse kan benyttes fra egen pc.

Dansk Demografisk Database

I Dansk Demografisk Database, DDD, kan man søge efter personer i forskellige kilder såsom folketællinger, kirkebøger, skifteprotokoller, personer udvandret fra og til danmark, Nygårds sedler og dannebrogsmænd. Kilderne er indtastet af frivillige i Statens kildeindtastningsprojekt( KIP).

Familysearch

Mormonernes store internationale database indeholder slægtshistoriske data fra hele verden, bl.a indscannede danske kirkebøger, godsarkiver, borgerlige vielser.
Se vejledning på DIS-Næstveds hjemmeside http://www.marvede.dk/FamilySearch25apr2013.pdf

Cyndi's List

Verdens største samling af genealogiske links, indeholder ca 100.000 links til genealogiske foreninger, databaser og hjemmesider ordnet efter emne eller område.

Ancestry Library Version

Omfatter oplysninger fra amerikanske folketællinger, militære kilder, retslige dokumenter, kirkebøger, immigrationslister, passagerlister m.m. samt lignende kilder fra England og enkelte andre europæiske lande.

Betalingsdatabase – men Aalborg Bibliotekerne har abonnement. D.v.s. den kan bruges på ALLE afdelinger – hovedbiblioteket, bybiblioteker og HistorieAalborg.

Politiets registerblade

En digital version af Københavns politis registerblade, som blev ført fra 1890-1923. Det er den første centrale personregistrering af hele befolkningen i København, og er en forløber for Folkeregistret. Der findes ialt omkring 1,4 millioner registerblade.

Danmarks gravstene

Her findes linkene til alle Danmarks fotograferede kirkegårde. At digitalisere alle disse kirkegårde, vores fælles fortid og fremtid, er et landsdækkende projekt på Dk-gravsten.

Danmarks kirker

Nationalmuseet er i gang med at beskrive Danmarks kirker i dette store værk. De har nået 2/3 af kirkerne, dog ikke Nordjyllands amt endnu.

Beskrivelserne rummer  altid en kort historisk introduktion. Herefter følger beskrivende kapitler om først bygningen og dens omgivelser. Siden behandles kalkmalerier, inventar, gravminder og udvalgte kirkegårdsmonumenter. Derudover følger hvert enkelt kapitel også et fast skema; f.eks. beskrives både bygning og inventar altid fra øst mod vest.

Prisoners - of the First Wold War - the ICRC

Fra 1914 lister over fanger fra de krigsførende lande. Nu er det muligt at søge efter personer i arkivets fem millioner kartotekskort, som indeholder oplysninger om to millioner fanger.

Workshop

Svend-Erik Christiansens foredrag om faderskabssager og skilsmisser vil blive bearbejdet i workshops mandag 16., torsdag 19. og mandag 23.sept. De foregår som sædvanligt på HistorieAalborg kl.15-17

17.09.2019 kl 10:00 Frivillige vejledere på læsesalen – Hjælp til slægtsforskning, Rigsarkivet København Vil du på sporet af din slægt? Har du brug for hjælp til at komme i gang med at slægtsforske eller gode råd til at komme videre? OBS: Vejledningen er flyttet til tirsdage!
17.09.2019 kl 10:00 Frivillige vejledere på læsesalen – Hjælp til slægtsforskning, Rigsarkivet København Vil du på sporet af din slægt? Har du brug for hjælp til at komme i gang med at slægtsforske eller gode råd til at komme videre? OBS: Vejledningen er flyttet til tirsdage!
17.09.2019 kl 10:00 Danske Slægtsforskere Slagelse-Sorø har slægtsformiddag Emne: Hjælp til medbragte problemer
17.09.2019 kl 14:00 Slægtsforskerne på Skibby-egnen Medlemsmøde, hvor vi hjælper hinanden