Mine indstillinger Ny bruger
Glemt adgangskode?
Kodeord
Sektioner
Handlinger tilknyttet webside
Forside / Aalborg / Hjælp til slægtsforskning / Foreninger

Foreninger

Foreninger for slægtsforskere

DIS-Aalborg

Lokalforening under DIS-Danmark. Her findes oplysninger om foreningens arrangementer, en fyldig linkssamling, og en oversigt over tidligere arrangementer og foredragsholdernes materiale.

DIS-Danmark

DIS-Danmark  er en landsdækkende forening for slægtsforskere , der også interesserer sig for brug af computere og internettet. Her findes bl.a. en oversigt over forskellige slægtsforskningsprogrammer, oversigt over kilder og værktøjer, oversigt over medlemmers hjemmesider. Desuden er der også mulighed for diskussion i DIS-forum. I DIS-træf kan medlemmer sammenligne data med andre slægtsforskere.

DIS-Norge

DIS-Norge er landets største slægtshistoriske forening med over 10.000medlemmer. På hjemmesiden findes oversigt over arrangementer, møder og kurser. Der findes en god vejledning for begyndere og gode tips til søgning i forskellige lande.Desuden en vejledning i, hvordan man søger i Digitalarkivet.

DIS-Vest-Agder i Kristiansand, Norge

DIS-Aalborgs samarbejdspartner i Norge

DIS-Sverige

DIS-Sverige er verdens største slægtshistoriske forening med 27.000 medlemmer. På hjemmesiden findes en god vejledning for nybegyndere. De har ligeledes fået nyt forum hvor alt er åbent for alle. Se det på http://forum.dis.se/vb/. Der er ikke nogen særskilt gruppe for aneefterlysning i Sverige, men de linker til anbytarforum der drives af Sveriges Slægtsforskerforbund. Se det på http://aforum.genealogi.se/discus/

21.12.2019 kl 15:00 De danske kolonier i Indien og kilderne til deres historie – Foredrag, Rigsarkivet København I 2020 er det 400 år siden, at Tranquebar, den første danske koloni i Indien, blev grundlagt.
21.12.2019 kl 15:00 De danske kolonier i Indien og kilderne til deres historie – Foredrag, Rigsarkivet København I 2020 er det 400 år siden, at Tranquebar, den første danske koloni i Indien, blev grundlagt.
28.12.2019 kl 19:00 Nordvestjysk Slægtshistorisk Forening - "Naver - Med håndværkerne på valsen" v/Susi Apelgren Få et sjældent indblik i Navernes normalt lukkede verden.
06.01.2020 kl 10:00 Grundkursus i slægtsforskning, Odense Hvis du er ny i slægtsforskning, er dette noget for dig. Vi skal lære at sætte lidt liv i de gamle huse - altså fortælle historien om vores forfædre. Tilmelding nødvendig.