Forside / Helsingør / Foreningen / Historisk om Slægt og Data DIS Helsingør

Historisk om Slægt og Data DIS Helsingør

Slægt og Data DIS-Helsingør- en lokalforening under DIS-Danmark

DIS- Helsingør startede egentlig i 2005. Merete Nielsen og Johnny Rolin foreslog at starte en slægtsforskningsforening i Nordsjælland under DIS-Danmark. Der var opstartsmøde på Helsingør bibliotek d 1 november 2005. Der var overvældende interesse. Det blev foreslået at dele foreningen i 2, nemlig Helsingør og Helsinge-Hillerød. Der skulle betales 50 kr en gang for alle i indmeldelsesgebyr, dette skulle være arbejdskapitalen og deltagerne ved de forskellige arrangementer skulle betale kostprisen.

Allerede 23 november 2005 blev Helsingør afdelingens møde afholdt i Det Blå Hus med 29 deltagere. Der blev nedsat en arbejdsgruppe, som bl.a. skulle finde ud af hvilke ønsker medlemmerne havde m.h.t. foredrag o.l.

I marts 2006 var der 50 medlemmer og første foredrag blev afholdt i Skibsklarerergården. I efteråret 2006 havde vi fuldt program med 1 foredrag om måneden. Desværre kom der ikke mange til foredragene.

I 2006 oprettede vi en læse/øvegruppe, i første omgang privat, men fra oktober i Det Blå Hus. Der var 6-10 deltagere pr gang.

Der blev diskuteret en del med hovedforeningen om vedtægter, så vi kunne danne en rigtig forening med bestyrelse og vedtægter.

Det skete den 11 oktober 2007, hvor vi havde stiftende generalforsamling. Det blev også vedtaget at der skulle betales et årligt gebyr på 50 kr. Det betød, at ca halvdelen af medlemmerne meldte sig ud. Til gengæld blev de resterende medlemmer flittigere til at møde op til vore arrangementer,

Vi havde mange problemer med hjemmesiden med skiftende webmastere, men efter vi kom ind under DIS-Danmarks hjemmeside har det fungeret og da man kan melde sig ind i foreningen via hjemmesiden er det gået støt fremad med medlemstallet, så vi nu har flere medlemmer end fra starten.

I januar 2009 havde vi brug for et lokale  med internetadgang til et foredrag. Det var der ikke i Det Blå Hus. Derfor skiftede vi til Senior Centret på Vapnagård. Godt nok noget dyrere, men dejlige lyse lokaler med trådløst internet og gode køkken og toiletforhold. Også dette har været medvirkende til at medlemmerne møder op i stort tal hver gang vi har møder.

I DIS-Helsingør har vi 6 foredrag fra september til marts og læsegruppen mødes hver anden tirsdag i samme periode ligesom læsegruppen har en årlig udflugt.

Bliv medlem

Meld dig ind i Danske Slægtsforskere Helsingør - det koster kun 100 kr. om året.

Familiemedlemskab 125 kr. om året.

Knap Bliv medlem nu