Forside / Næstved / Foreningen / Om foreningen

Historie og aktiviteter

Dannelsen af DIS-Næstved.

Hvorfor er der ikke en DIS-Næstved forening, når der nu kan være en i Slagelse - Holbæk og Faxe?

Det var det spørgsmål, der i foråret 2012 hos en enkelt i arbejdsgruppen blev til ideen om at danne DIS-Næstved. Til generalforsamlingen i DIS-Danmark i Sorø 2012 blev der skabt kontakt til DIS-Danmarks bestyrelse, og sommeren over blev grundlaget vurderet og alle kom til den konklusion, at der skulle gøres et forsøg.
Efter flere "løse" samtaler gennem september og oktober 2012 blev en gruppe bestående af Per Hartvig-Olsen - Arne Nilsson - Jens Rasmussen og Kaj Holdensen enige om, at danne en arbejdsgruppe der skulle lave grundlaget for en stiftende generalforsamling. Arbejdet kom hurtigt i gang. Alle var enige om målet nemlig dannelsen af DIS-Næstved. Senere er Jette Sørensen indgået i arbejdsgruppen.
Gennem hele forløbet har DIS-Danmark været os behjælpelig med en rigtig god vejledning.

Hvem er vi?

DIS-Næstved er stiftet d. 7. februar 2013 og er tilknyttet DIS-Danmark.
Foreningens "hverve" område er primært Næstved kommune. Alle, der har den hobby at slægtsforske, er meget velkommen til at deltage i foreningen. Der stilles ingen krav til hvor meget, eller hvor der slægtsforskes og ej heller til ens erfaringsniveau. Alle yder støtte til alle!

Foreningens profil.

Den foreningsprofil vi arbejder med, er at leve op til hvad DIS står for nemlig: Databehandling i Slægtsforskning. Dvs. at vi satser på en mere "teknisk" forening, hvor det handler om de hjælpemidler og søgemuligheder, vi har til rådighed bl.a. fra DIS-Danmark og andre steder.
Udover dette skal der selvfølgelig også være andre aktiviteter. Det kunne være besøg på rigsarkivet og andre arkiver – foredrag om forskellige relevante emner, men også her må det være medlemmerne og deres behov, der sætter programmet.

Årligt kontingent.

Enkeltpersoner:           100,- kr.
Ægtepar/samboende: 175,- kr.

Møder.

Der afholdes foreningsmøder kl. 19.00 til 21.30 hver 14. dag i sæsonen fra september til maj. Tid og sted finder du under punktet Det sker.
Hver 14. dag afholdes desuden "Cafe-aftener" hvor det er medlemmerne selv der står for indholdet.

Foredrag.

Der afholdes 2 - 3 foredrag pr. år. Alle har relevante emner til slægtsforskning eller slægtshistorie. Disse foredrag kan evt. afholdes i samarbejde med andre ligestillede foreninger.

Ture - udflugter.

DIS-Næstved vil alt efter behov arrangere 2 ture årligt til arkiver - museer - slotte o.lign. der har interesse for foreningens medlemmer.

Kommunikation.

Kommunikationen til DIS-Næstveds medlemmer vil fortrinsvis ske via email.
Nyhedsbreve vil blive udsendt mindst 2 gange årligt.