Mine indstillinger Ny bruger
Glemt adgangskode?
Kodeord
Sektioner
Handlinger tilknyttet webside
Forside / Silkeborg / Aktiviteter / Foredrag v/Erik Kann

Foredrag v/Erik Kann

Aftenens foredrag hedder 'Blandt slagsbrødre, uægte børn og redelige bønder, eller noget om anvendelsen af reviderede regnskaber'

Efter 1660 blev størstedelen af skatter og afgifter til staten opkrævet i landets mange amtsstuer. Herfra indsendtes behørige regnskaber med detaljerede bilag til revision i centraladministra­tionen, hvorved arkivgruppen "Reviderede regnskaber" opstod. Regnskaberne går ofte langt tilbage i tiden og rummer et kæmpemæssigt personalhistorisk kildemateriale i form af mandtaller, dåbsattester, tingsvidner og meget, meget mere. I de tilfælde, hvor man kommer før den ældste bevarede kirkebog i sognet, er de revidere regnskaber ofte eneste kilde.
Arkiverne rummer reviderede regnskaber fra stort set hver eneste offentlige forvaltningsgren i Danmark og sandelig også fra hertugdømmerne Slesvig og Holsten.
Foredraget stiller skarpt på de vigtigste udfordringer ved anvendelsen af disse kilder, og gennem en lang række praktiske eksempler får du smagsprøver på materialet.

Der vil være mulighed for at købe en kop kaffe i Cafe Bindslev.

Starttidspunkt:
08/10 2019 19:00
Sluttidspunkt:
08/10 2019 22:00
Pris for ikke-medlemmer:
40
Arrangementets adresse:
Medborgerhuset Bindslevs Plads 5, 8600 Silkeborg
Sted:
Foredrag v/Erik Kann
Aftenens foredrag hedder 'Blandt slagsbrødre, uægte børn og redelige bønder, eller noget om anvendelsen af reviderede regnskaber'

08/10 2019 19:00
Region:
Midtjylland
Danske Slægtsforskere

Danske Slægtsforskere er vores paraplyorganisation. På deres hjemmeside

 findes bl.a adgang til nyheder, kilder, arrangementer i andre lokale foreninger,

værktøjer med mere. Adgang her.

Indmeldelse

Indmeldelse

Hos Slægtsforskerne i Silkeborg her.

Nyheder fra hele landet
31/05 2019 Slægtsforskernes Bibliotek tilbyder nu sponsorater Slægtsforskernes Bibliotek tilbyder nu alle en mulighed for at blive sponsor for biblioteket, der har mange spændende projekter i gang. I år når vi 5.000 online værker. Men Slægtsforskernes Bibliotek har brug for hjælp for at fortsætte det gode arbejde.
25/05 2019 Kirkebøgerne bliver søgbare Aftalen mellem firmaet Ancestry og Rigsarkivet om at dele indtastninger til Dansk Demografisk Database i bytte for Ancestrys afskrift af kirkebøgerne for perioden ca. 1812-1915 er faldet på plads.
30/04 2019 Første færøske arkivalier online Furuden de første arkivalier fra Færøerne er der publiceret en række arkivalier fra frivilligfotografer i april måned.
Læs mere...